Forfengeliget i Hollywood

Melanie Griffith mister sin gyldne avtale med Warner Studios.

Warner Studios har sagt opp avtalen med Melanie Griffith. Etter at «Crazy in Alabama» floppet, som er regissert av hennes ektemann Antonio Banderas, har studioet sett seg lei på at stjernene får lage de filmene de vil, skriver nettstedet Film Unlimited. Griffith hadde håpet på at «Crazy in Alabama» var filmen som skulle gi henne en etterlengtet Oscarnominasjon, men istedet ble filmen slaktet både av pressen og hos publikum.

Slutt på forfengeligheten

Nå er det slutt på Melanie Griffiths vanity deal eller forfengelighetsavtale. En slik avtale betyr at en stjerne får en stor sum penger - gjerne mellom to til fem millioner dollar - til å utvikle sine egne favorittfilm-prosjekter. Griffiths eget selskap Green Moon samproduserte «Crazy in Alabama», men nå har Warner Studios bedt henne om å forlate studiokontoret.

Forfengelighetsavtaler har lenge vært en vanlig måte å tilfredstille en stjernes kreative vyer, skriver Film Unlimited videre. Nå kan det derimot virke som om det hele går mot en brå slutt. Michelle Pfeiffer måtte legge ned sitt selskap etter at hennes forfengelighetsprosjekt «Der vannet blir dypt» («Deep End of the Ocean») floppet i fjor. Det samme gjelder for Demi Moore og Sylvester Stallone, som begge må forlate sine kontorer hos Universal Studios.

Med tanke på at produksjonskostnadene for en film i Hollywood er det kanskje ikke så rart at studioene blir mer og mer skeptiske til hvilke filmprosjekter de plasserer pengene sine i.

FORFENGELIG: Melanie Griffith som Lucille i filfloppen «Crazy in Alabama».