LETTKLEDD: Charlotte Frogners beduinkostyme skjermer ikke mye mot kulda. Foto: Silje Rindal / Dagbladet
LETTKLEDD: Charlotte Frogners beduinkostyme skjermer ikke mye mot kulda. Foto: Silje Rindal / DagbladetVis mer

- Forferdelig å være sexy i regnvær

Årets Peer Gynt-forestilling kan bli en kald affære for skuespiller Charlotte Frogner.

||| (Dagbladet) : I dag har årets utgave av Ibsenstykket Peer Gynt premiere ved Gålåvatnet i Oppland.

Skal man tro langtidsvarselet som yr.no presenterer kan spilleperioden bli både kjølig og fuktig. Pent.no er til dels enig, men er mer opptimistisk på regnfronten; de melder kun om to regndager i løpet av spilleperioden.

Forferdelig Det lover dårlig for en av Charlotte Frogners roller.

- Kostymet mitt er et slags magedanserkostyme med skjørt og liten topp. Det skjermer ikke mye mot kulda, forteller Frogner.

I dag har årets utgave av Ibsenstykket Peer Gynt, med Frogner i rollen som den forførerske beduindatteren Anitra, premiere ved Gålåvatnet i Oppland.

- Jeg tror det er helt forferdelig for Charlotte å ligge med delvis bar kropp å vri seg og skulle være sexy på scenen i regn og dårlig vær. Det har de tidligere skuespillerne også måttet, og jeg tror det er veldig vanskelig, sier regissør Svein Sturla Hungnes.

Mer eksotisk - Publikum gir riktignok ofte tilbakemeldinger om at det er en mye sterkere opplevelse å se stykket i dårlig vær. Kanskje fordi man da er mer i kontakt med naturkreftene og at opplevelsen da blir mer eksotisk?, undrer Hungnes.

Stykket går fra 28. juli til 7. august og Yr.no viser at allerede fra den 30. juli vil regnbyger melde sin ankomst over Gålå. I tillegg skal temperaturen synke helt ned til kjølige 12 grader.

Charlotte Frogners rolle som beduindatter krever et antrekk som passer langt bedre i den arabiske ørkenen enn i norsk regnvær.

GÅSEHUD: Det ligger an til kalde dager for Charlotte Frogner og Dennis "Peer Gynt" Storhøi. Foto: Silje Rindal / Dagbladet
GÅSEHUD: Det ligger an til kalde dager for Charlotte Frogner og Dennis "Peer Gynt" Storhøi. Foto: Silje Rindal / Dagbladet Vis mer

- Det er kaldt og jeg får gåsehud, men man glemmer det litt når man har forestilling, det er verre under prøvene, forteller Frogner.

Liker den grønnkledde Frogner spiller hele tre roller i oppsetningen; Anitra, bondedatteren Ingrid og den hulderaktige Grønnkledde.

- Jeg liker miksen av karakterene mine, men Den Grønnkledde er kanskje morsomst å spille, med sin miks av hulder og menneske, forteller hun.

Ønsker godvær På tross av publikums eksotiske oppfatning av stykket i ruskevær, har regissør Hungnes en klar oppfordring til værgudene i forkant av forestillingene;

- Jeg vil ha godt vær altså! Heldigvis endrer værvarselet seg fra dag til dag, sier han.