«Soul»

- Forferdet og sjokkert

Kinoer er i harnisk etter at Disney bestemte seg for å lansere den nye filmen «Soul» på Disney+, istedenfor på kino.

DROPPET: Hovedkarakter Joe Gardner, med Jamie Foxx's stemme, blir ikke å se på kino. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den nye Pixar-animerte filmen «Soul» vil ha premiere på strømmetjenesten Disney+ i slutten av desember. Den vil dermed ikke lanseres på kino, melder The Guardian.

Filmen med Jamie Foxx og Tina Fey, skulle opprinnelig komme på kino i november, men på grunn av coronapandemien besluttet Disney å kun lansere filmen på deres egen strømmetjeneste, skriver The Verge.

- Uopprettelig skade

Den internasjonale kinorganisasjonen Unic reagerer sterkt på Disneys beslutning, og sier de er «forferdet og sjokkert».

- De aller fleste kinoer i Europa, og flere i verden er nå åpne og i stand til å tilby publikum en trygg og hyggelig filmopplevelse. Nok en gang finner de en distributør som gir fra seg et nytt slag i trynet, står det i uttalelsen, som er omtalt av The Guardian.

Unic advarer nå om at beslutningen om å droppe kinolansering av filmen, kan føre til uopprettelig skade på viktige kinomarkeder, skriver The Guardian.

Ikke første gang

Disney har etter pandemien inntraff, besluttet å legge tre av sine filmer rett over på sin egen strømmetjeneste, istedenfor å lansere filmene på kino. Sist i rekken er nå «Soul», tidligere har blant andre «Artemis Fowl», og «Mulan» blitt lagt ut på strømmetjenesten, uten å ha kinopremiere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer