«Forfølg en kjendis»

Opprørt over ny karttjeneste.

(Dagbladet.no): New Yorks mange kjendiser er opprørt over en ny karttjeneste som opplyser hvor de til enhver tid befinner seg.

Sladrebloggen Gawker har nemlig lansert tjenesten Gawker Stalker, som inviterer leserne til å sende inn tips om hvor i byen en kjendis sist ble sett.

Deretter markerer tjenesten stedet inn i et kart, så du vet nøyaktig hvor du kan gå hvis du har et håp om å få et glimt av favorittkjendisen.

Farrell i pysjen

I går ble for eksempel Colin Farrell, Phillip Seymore Hoffman og Chris Martin sett på navngitte steder i byen.

Farrell hadde angivelig på seg en pysjamasbukse, mens Martin så ut som han var «redd og forvirret». Oscar-vinner Hoffman trillet en barnevogn.

Jessica Coen, redaktør for nettstedet, oppgir at hun har ansatt to nye for å ta seg av tjenesten.

Hun tror neppe at kjendisene kommer til å like «Gawker Stalker».

FORFULGT I NEW YORK: Coldplay-vokalist Chris Martin. FOTO: SCANPIX/AP
FORFULGT I NEW YORK: Coldplay-vokalist Chris Martin. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer

- Jeg er helt sikker på at de ikke vil like dette mer enn de liker å bli jaget av paparazzier, sier hun ifølge New York Daily News.

Stjernene protesterer

Leslie Sloane Zelnik - agenten til stjerner som Lindsay Lohan, Britney Spears og Ashton Kutcher - er som ventet opprørt.

- Dette er kanskje innovativt, men tjenesten øker risikoen for farlige situasjoner. Noen kommer til å bli skadd, sier hun til avisa.

Overfor The Scotsman avviser Coen at de gjør noe galt.

- Hvis noen syke mennesker er fast bestemt på å skade en bestemt kjendis, er det allerede informasjon der ute som de kan bruke.

FORFULGT I NEW YORK: Oscar-vinner Philip Seymore Hoffman.