Forfølger var elsker

Abbas blonde superstjerne, Agnetha Fältskog (50), innrømmer nå å ha hatt et hemmelig kjærlighetsforhold til 34-åringen som har terrorisert henne det siste året.

Abba-Agnetha har tidligere gått ut og fortalt om en hemmelig beundrer som sendte gaver, forfulgte, ringte og plaget henne døgnet rundt siden i fjor høst.

Nå har hun i et politiavhør innrømmet at plageånden er hennes ekskjæreste. Fältskog og den 34 år gamle nederlenderen greide lenge å holde sitt forhold skjult for verdenspressen.

Ekskjæresten risikerer nå flere års fengsel for å ha plaget og begrenset Fältskogs frihet.

- Jeg frykter for mitt og mine barns liv, uttaler Fältskog til Aftonbladet, og fortsetter:

- I september 1999 avsluttet jeg forholdet, som jeg hadde med ham i perioder fra 1997.

Men ekskjæresten godtok aldri at hun droppet ham. Selv om han bare var åtte år gammel da Abba vant Melodi Grand Prix med «Waterloo», ble han hekta på den blonde sangerinnen.

I voksen alder reiste han ofte til Sverige for å komme i kontakt med sitt store idol. I 1997 flyttet han til Stockholm, og traff Fältskog på en av hennes spaserturer. Det var opptakten til kjærlighetsforholdet.

Nå har Abba-Agnetha anmeldt 34-åringen. Da politiet ransaket leiligheten hans, fant de et hus i kaos, med søppel og matrester over alt. På senga lå et plateomslag av Fältskog.

anders.gronneberg@dagbladet.no

TIET OM FORHOLDET: Ingen trodde 34-åringen da han hevdet å ha hatt et forhold til Agnetha Fältskog. Nå har Abba-stjernen innrømmet forholdet til mannen, som risikerer fengsel for å ha forfulgt henne.