Forfører söta bror

Mellom kondomreklamer og sommerturneer har Lilyjets klart det utenkelige. Å bli norsk suksess i Sverige.

-  Vi var 17, hadde spilt sammen i to år og ville ha platekontrakt. Så vi gikk opp på kontoret til sjefen i Bonnier Amigo og spilte for ham i lunsjen. Vi fikk kontrakt på dagen, forteller Lisbeth Marie Mjaugo (21).

-  Vi var unge, vi hadde pågangsmot og da var det egentlig bare å prøve seg, supplerer Tinki Tønseth Troye (21).

Svensk suksess

Det ligger an til å bli en hektisk uke for de tre jentene i Lilyjets. I kveld spiller de i Bergen, i morgen drar de til Sverige, og så bærer det tilbake til Norge og Norway Cups åpningsshow på søndag. Det har blitt en del reisetimer etter at debutsingelen «Going Blind» klatret opp til sjuende plass på de svenske hitlistene. Her i Norge slippes den ikke før om to uker.

-  Vi har en veldig fordel i det at vi skriver låtene våre selv. Det gjør at vi skiller oss ut. I Sverige er de mer redde for å stikke seg ut og dermed blir alt ganske likt, mener Lisbeth.

Hun beskriver musikken til Lilyjets som pop med «edge» og hevder at det egentlig er tilfeldig at singelen ble sluppet i Sverige før Norge.

-  Manageren vår, Lasse Karlsson, er svensk og har vel størst kontaktnett der. Tidligere har han jobbet med artister som Ace of Base, Meja og Emilia.

-  Og Carola, bryter Tinki inn og ser beskjemmet ned i bordet.

 HØYE MÅL:  «Er det noe vi har lært, så er det å sette seg høye mål, sier Lisbeth Marie Mjaugo (i midten). Flankert av Tinki Tønseth Troye (t.v) og Kine Lee Aksnes (t.h) Foto: Elisabeth Spelle Alnes
HØYE MÅL: «Er det noe vi har lært, så er det å sette seg høye mål, sier Lisbeth Marie Mjaugo (i midten). Flankert av Tinki Tønseth Troye (t.v) og Kine Lee Aksnes (t.h) Foto: Elisabeth Spelle Alnes Vis mer

Deler leilighet

Lisbeth og Kine Lee (21) har kjent hverandre siden de var seks år gamle. Da de var femten møtte de Tinki i studioet til den gamle manageren deres. Nå bor de sammen.

-  Vi var ut og spilte hele tida og fikk aldri tid til å skrive musikk. Nå kan jeg gå og banke på døra til de andre hvis jeg får en idé midt på natta, forteller Lisbeth.

Durex-jentene

I tillegg til å ha reist Sverige rundt i sommer, har Lilyjets også spilt inn en kondomreklame.

-  I Sverige gjør flere artister reklamer for Durex og i år var det vi som ble spurt. Dermed fikk vi masse kondomer, flirer Lisbeth.

I reklamen sitter jentene på en gressplen og snakker om sol og sommer.

-  Den avslutter med en stemme som sier: «Gør som Lilyjets använd kondom», gliser Kine.

-  Det er et bra tiltak, avslutter hun.