Forførerens kvinner

«Nasjonen er min brud,» sa Hitler, som skal ha levd i seksuell avholdenhet til sitt 37. leveår. Likevel var det mange kvinner rundt Føreren. «Jeg giftet meg med Dr. Goebbels for å være nær Føreren,» sa Magda Goebbels.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BERLIN (Dagbladet): «Jeg elsker også min ektemann, men min kjærlighet til Hitler er sterkere. For ham var jeg beredt til å ofre mitt liv. Jeg giftet meg med Dr. Goebbels for å være nær Føreren.»

«Eva Braun er en dum, liten blondine.» Sitatene skriver seg fra Magda Goebbels, gift med Hitlers propagandaminister Joseph Goebbels.

Magda Goebbels og Eva Braun var de to viktigste kvinnene i Hitlers nærhet. Magda Goebbels som uoffisiell førstedame og overmor i det tredje rike, Eva Braun som Førerens anonyme elskerinne fra 1932, og som han giftet seg med to dager før de tok sine liv sammen i førerbunkeren 30. april 1945.

De delte et skjebnefellesskap i undergangen og den perverterte kjærligheten til massemorderen, men var motpoler: Magda Goebbels var en fanatisk nazist som kjente til massemyrderiene. Eva Braun fant seg i sin skjebne som madrass for en mann som også var en farserstatning for henne. Det hun visste, fortrengte hun.

ET TITALL MILLIONER tyskere har de siste ukene sittet klistret til fjernsynsskjermen for å følge historikeren Guido Knopps beretninger om de viktigste kvinnene i det tredje rike. TV-serien avsluttes med et program om Marlene Dietrich, som ble Hitlers farlige fiende i Hollywood. Sammen med serien foreligger også en bok med samme tittel: «Hitlers Frauen und Marlene». De siste månedene har det kommet en strøm av bøker om samme tema - om fanatiske nazikvinner, medløpere og motstandere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer