Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Forført av Eikemo

25 år gamle Andrea Bræin Hovig ble overøst med tilbud da hun gikk ut av Teaterskolen i fjor. Nå blir hun forført av Jon Eikemo på scenen.

FORFØRER: Jon Eikemo er veteran, mens Andrea Bræin Hovig er nyutdannet skuespiller. Her på samme scene. Foto: Jeanette Landfald
FORFØRER: Jon Eikemo er veteran, mens Andrea Bræin Hovig er nyutdannet skuespiller. Her på samme scene. Foto: Jeanette Landfald Vis mer

Teaterveteran Jon Eikemo er full av lovord om sin 34 år yngre motspiller. Fra neste lørdag spiller de mot hverandre i «Hustruskolen» på Det norske teater.

- Andrea er et sprudlende talent. Hun er en kruttønne som har voldsomt mye tempo på scenen. Det er utrolig at en så spe og tynn skikkelse kan være så sterk, skryter Eikemo.

Syngedame

TEATRET: «Hustruskolen» med Jon Eikemo og Andrea Bræin Hovig. Foto: Jeanette Landfald
TEATRET: «Hustruskolen» med Jon Eikemo og Andrea Bræin Hovig. Foto: Jeanette Landfald Vis mer

Du husker henne kanskje som en av de syngende servitørene i Rondo på NRK. Og du vil få rikelig tid til å stifte nærmere bekjentskap med den lyse, vevre jenta. Andrea spiller en sentral rolle i Eva Isaksens nye krimserie Se deg ikke tilbake, som kommer på TV i løpet av året. Serien er en dramatisering av Eva Fossums bok med samme navn.

Fikk sjokk

I Moliére-stykket forelsker Jon Eikemos rollefigur Arnolphe seg i Agnes, som spilles av Andrea.

- Det er veldig fint å jobbe med en så profesjonell skuespiller som Jon, sier Andrea, som har spilt mot Eikemo på scenen en gang tidligere. Det var i Kranes konditori på Det norske teatret i 1994. Derfor har hun også et avslappet forhold til teaterstjernen. Men hun gruer seg til premieren neste lørdag:

- Jeg har aldri stått foran et så stort publikum før. Jeg fikk sjokk første gang jeg stod på scenen her og så utover den enorme, tomme salen, forteller hun.

- Hvordan kobler du ut nervene?

- Jeg spiller Playstation sammen med mannen min. Han styrer og jeg forteller ham hva han skal gjøre. Det er den ultimate utkoblingen for meg, ler Andrea.

PREMIÆREKLAR: Jon Eikemo (59)lar seg ikke bare sjarmere av Andrea Bræin Hovig (25) på scenen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media