Forført av forbryteren

En familie snubler inn i en av historiens verste misdedere i «Den tyske legen», en god thriller og et uforløst drama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Himmelen over det åpne, bleke landskapet i Patagonia er stor og hvit og fyller nesten hele kinolerretet.

Men allerede i åpningsscenen av «Den tyske legen» er det som om det henger lave, mørke skyer over barna som leker, og den elegante mannen (Alex Brendemühl) som sitter og ser på dem. Han følger særlig med på Lilith (Florencia Bado), en spedbygd tolvåring som ser mye yngre ut.

«Dødens doktor» Tiden viser seg å være sekstitallet, og mannen viser seg å være lege. Han slår følge med Liliths familie på reisen sørover, til hotellet som den gravide moren har arvet og som foreldrene skal drive, og vinner Liliths tillit ved å love å gjøre dukken hennes frisk. Historien om de to er ikke å være noen «Lolita»-historie, som publikum kanskje kan frykte, men noe potensielt like nifst.

Legen er ikke den han gir seg ut for å være, han er Josef Mengele, som utførte en rekke fryktelige medisinske eksperimenter på jødiske fanger i Auschwitz, og som flyktet til Sør-Amerika etter krigen. Men interessen for å fikle med menneskekroppen har han ikke lagt igjen i Tyskland.

Forførerisk omsorg «Den tyske legen» er dels drama og dels thriller, den er basert på regissør Lucia Puenzos egen roman som igjen er basert på en sann historie, og delvis produsert fra Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer