Forfriskende fransk

Lekende lett blander St. Germain house og jazz til en sitrende fusjonert fornøyelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ludovic Navarre har som St. Germain fått æren av å ha banet vei for den franske klubbølgen, eller «The French Touch». Da housen så ut til å sovne sakte inn, vekket han den til live med sin miks av fransk house-tradisjon med amerikansk jazz, soul og blues.

St. Germains miks er en behagelig, stemningsfull, småmelankolsk og dansbar blanding. Ikke rart det prestisjetunge plateselskapet Blue Note valgte å gi ut skiva «Tourist» i 2000. Det kommersielle gjennombruddet kom tidligere med «Boulevard» i 1995. Den ble kåret til årets utgivelse i England, mens «Tourist» lå på Billboards jazzliste. Og det betyr en god del platesalg i USA.

I februar besøkte han Oslo og i dag kommer han altså til Nattjazzen i Bergen. St. Germain live er Navarres elektroniske premisser og glimrende instrumentalister på blant annet piano, saxofon, fløyte, gitar, trompet og perkusjon.

Kanskje har du hørt låtene «Sure Thing» eller «Rose Rouge» på et utested eller to, for de er ikke bare mange dj\'s favoritter, men også småfunky, avslappende, og sofistikerte hits. Det instrumentelle veier tyngst i St. Germains låter, men han sampler gjerne en jazz- eller soulvokal av og til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer