Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Forfriskende

Så å si dobbel dose Jim Carrey, denne gang, siden hans personlighet deler seg i to. Men Carrey er ikke den du husker best fra hemningsløse «Jeg meg og Irene».

Farrelly-brødrene Peter og Bobby tramper inn i kinosalene igjen med sin grovkornede humor, i tråd med løyene fra «Alle elsker Mary». De er langt fra de subtile poengers menn. Her males det med verdens bredeste pensel. Velkjente Farrelly-vulgariteter i fleng. Et direkteklipp fra hundebæsj til sjokoladeis må sies å være bortimot legendarisk.

Carrey er den elskelige politimannen Charlie, som etter å ha fortrengt en traumatisk skilsmisse i 18 år lar sitt mørke alter ego, Hank, slippe fram fra underbevisstheten. Begge forelsker seg i Irene (Renée Zellweger), en ung kvinne både politi og røvere er etter.

Fantastiske sønner

Selv en ganske betinget Carrey-fan kan se at han iblant gjør utrolige ting med sin fysikk - som å bære seg selv. Det er ingen enkel sak.

Den velkjente gummimimikken er på plass, selvsagt, i rutinert gjennomføring. Men det som hever denne komedien er en voldsom opphopning av absurde situasjoner og bifigurer - i særdeleshet Charlies tre sønner. De er svarte, feite og superintelligente. Aldri har du hørt svartere gatespråk i heftige diskusjoner om matematiske formler - dette i et borgerlig helhvitt Rhode Island-miljø.

Tabuer

Farrelly-ene nekter seg ingenting av omgang med hva noen vil si er tabuer. Carrey havner for eksempel i klinsj med en svart dverg og prøver seinere frenetisk å ta livet av ei ku. Dvergen er formann i Mensa, kua har mye på lager. Brødrene er ufortrødent freidige. Der ligger deres sjarm. Ved uvante sammenstillinger snus iblant vanetenking på hode. Dermed blir bombastisk komikk ikke ufin.

Det er som å bli overrumplet av verdens største knallbongbong. Da er det bare å gi seg over i stolsetet.

<B>SPLITTET:</B> Jim Carrey gestalter to personligheter i «Jeg meg og Irene».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media