Forfulgt av desperat beundrer

STOCKHOLM (Expressen/Dagbladet): Agnetha Fältskogs 34-årige nabo har forfulgt henne hver dag i to år. Da han i daglige brev begynte nedtellingen til 50-årsdagen hennes i morgen, orket ikke ABBA-stjernen mer.

Kort etter at hun møtte opp hos politiet for å be om hjelp, ble naboen i helga arrestert.

En fortvilet Fältskog fryktet nå for sin egen og familiens sikkerhet, ifølge politiavhørene.

De siste to årene har den besatte beundreren gjort Fältskogs hverdag til et mareritt.

De siste månedene har hun blitt nødt til å leie inn livvakter. Ikke har hun tort å svare på telefonoppringninger, og ikke har hun tort å hente posten. Spaserturer kunne hun ikke tenke på, uten at den 34-årige naboen dukket opp for å slå følge.

Musikklegenden har prøvd alt for å unnslippe plageånden. I desperasjon svarte hun i januar på ett av beundrerens utallige brev: «Årsaken til at jeg skriver, er bare at jeg vil være i fred,» skrev Fältskog. Det hjalp ikke.

Politihjelp

Hun ventet i det lengste med å levere politianmeldelsen, fordi hun ikke ville at venner og familie skulle få vite hvilket helvete hun gjennomlevde hver eneste dag. Men da hun fikk brev med teksten: Noe stort skal skje på fødselsdagen din, torde ikke Agnetha vente lenger. I morgen fyller hun 50 år.

Sammen med datteren Linda Ulvaeus og en mannlig venn, gikk hun til politiet med anmeldelsen sist onsdag. To dager seinere ble 34-åringen arrestert av politiet, som i flere måneder har kjent til Agnethas mareritt.

- I perioden 1997 til 1999 skrev han 300 brev til meg. Han ringte en til tre ganger daglig og han fulgte etter meg uansett hvor jeg gikk, sier Fältskog.

Julaften

I flere brev krever mannen at Fältskog skal innløse lånet på mannens feriested, som ligger bare 800 meter fra Fältskogs luksusbolig.

På selveste julaften i fjor dukket han plutselig opp utenfor vinduet hennes. Da anmeldte Agnetha mannen for første gang, men saken ble henlagt på grunn av manglende bevis.

- Men nå måtte jeg gjøre noe. Jeg frykter for mine barns og mitt eget liv.

PÅ VAKT: Agnetha Fältskog fyller 50 år i morgen, og arbeider hardt med sin kommende soloplate.