Forfulgt av tragedier

LONDON (Dagbladet): Skuespiller Pierce «James Bond» Brosnan tilbringer nå dag og natt ved eldstesønnens sykeseng i California.

16 år gamle Sean ble meget hardt kvestet i en bilulykke natt til påskeaften. Sjåføren er pågrepet for fyllekjøring.

Tragediene forfølger Bond-helten Pierce Brosnan: Kona Cassandra døde av kreft for ni år siden. Sammen hadde de ett eneste barn, sønnen Sean, som nå ligger alvorlig skadd etter det dramatiske bilkrasjet grytidlig påskeaftens morgen.

Pappa Brosnan hadde planlagt et romantisk bryllup på et slott i Irland neste måned, med sin nye kjærlighet, 31 år gamle Keely Shaye Smith. Sammen har de sønnen Dylan Thomas på ett år. På grunn av Seans ulykke er vielsen kansellert inntil videre.

Raste 50 meter

Brosnans førstefødte sønn var en av seks ungdommer som var med i den store og kraftige Chevrolet Blazer pickupen da den styrtet utfor en smal fjellvei ved Malibu i California.

Sjåføren, James Hall, holdt ifølge amerikansk politi en fart på litt under 50 kilometer i timen. 19 år gamle Hall, som skal være fetter til Sean Brosnan, har forklart politiet at han forsøkte å unngå en svær stein i veien da bilen kjørte utfor og raste 50- 60 meter ned en skråning. Fire av de unge kom seg opp til veien og fikk varslet om ulykken fra mobiltelefon.

Raskt til stede

En fortvilet Pierce Brosnan dro umiddelbart fra sitt Malibu-hjem til ulykkesstedet og ble med i helikopteret som fraktet sønnen til sykehuset.

Sean var den som ble hardest skadd av de seks ungdommene. Han måtte skjæres ut av bilvraket, og løftes opp i en kurv inn i helikopteret .

De andre fem passasjerene kunne reise hjem fra sykehuset etter å ha blitt behandlet for lettere skader.

Sjåføren ble arrestert for å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand og for å ha forårsaket store skader.

Kanskje lam

Skadene Sean Brosnan har pådratt seg, skal ikke være livstruende, men det er fremdeles uvisst om han vil bli i stand til å kunne gå igjen etter de kraftige ryggskadene han har pådratt seg.

Pappa Pierce har leid et rom på sykehuset for å kunne være sammen med sin førstefødte døgnet rundt .

Brosnan la sin karriere på hylla da kona ble sjuk i 1987. Da han ble enkemann, satset han videre på skuespillerkarrieren, blant annet i rollen som James Bond.

KNUST AV SORG: Pierce Brosnan tilbringer hvert sekund ved sønnen Seans sykeseng.