Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Forfulgt boyband-stjerne

- Det var ikke første gangen jeg eller gruppa Boyzone har fått drapstrusler på Internett. Jeg tar dem ikke alvorlig. De kommer som regel fra forskrudde mennesker, sier popstjernen Ronan Keating.

LONDON (Dagbladet): Sist torsdag passet væpnede politivakter på ungpikeidolet da han opptrådte i MTV i London. Tidligere i uka hadde politiet mottatt drapstrusler mot Keating via e-mail. Da Dagbladet møtte ham i går, var det, så vidt vi kunne se, ingen vakter til stede.

Keating stiller seg uforstående til hvorfor noen truer ham. Han er ikke politisk engasjert, og han har ingen fiender . Han stoler på at politiet rydder opp.

Cliveden

I går møtte Dagbladet Keating for å snakke om hans nye soloalbum. Vi møttes på det berømte herskapshuset Cliveden, vest for London. Det var her krigsminister John Profumo først så den nakne Christine Keeler i svømmebassenget. Det førte til politisk skandale og regjeringens fall på slutten av 1950-tallet. Svømmebassenget er der fortsatt, og nå er stedet blitt et luksushotell.

- Det blir ingen ny Profumo-skandale med deg her? spør vi en avslappet popstjerne som ler og forsikrer at han skal rett hjem til kone, mannekengen Yvonne, og deres 16 måneder gamle sønn Jack. Han er en familiemann.

Melodiene

Det nye albumet inneholder flere gode poplåter som handler om kjærligheten til Yvonne og Jack, forteller Ronan Keating.

Låta «Believe» skrev han sammen med Pat Leonard, som laget Madonnas første suksesser. Sangen handler om å ha tro på seg selv, selv om du føler deg deppa.

- Det er alltid lys i enden av tunnelen, sier Ronan Keating.

- Men du har selv ingen grunn til å være deppa. Boyzone har solgt 12 millioner plater, og soloavtalen din er verd sju millioner pund (91 millioner kroner).

- Det er riktig, jeg har hatt et vidunderlig liv. Det forteller jeg om i en ny bok som kommer i september, og som kalles «Life is a Rollercoaster».

Norge


Keating liker Norge og nordmenn og snakker om sitt hyggelige opphold i Oslo i fjor.

- Hva er likheten mellom nordmenn og irer? - Begge liker å drikke, og nordmenn er et gjestfritt folk, akkurat som irene. Jeg gleder meg til å komme tilbake til Norge.

Keating skal delta på Amanda-prisutdelingen i Haugesund i september.

Det er sjelden å møte en popartist som er så presis. Ronan Keating var klar på minuttet til avtalt intervju. Han forteller at han arbeider opp til 12 timer hver dag, og fritida går med til å hjelpe andre. Keating er med i organisasjonen Junior Achievement som gir skolebarn råd om karriere innenfor underholdningsindustrien.

- Jeg reiser rundt og snakker til skoleklasser. Dessuten har jeg startet en frivillig hjelpeorganisasjon i Irland etter at min mor døde av kreft. Vi driver ambulerende legetjeneste og undersøker irske kvinner og menn for kreft.

Irsk pop


- Hva skyldes det at så mange irske popartister, som Bob Geldof og Bono, driver veldedighetsarbeid? - Vi føler vel skyld. Vi har vært så heldige med vårt arbeid at vi ønsker å gi noe tilbake.

- Hva med gruppa Boyzone?

- Vi har hvilepause. Etter sju års arbeid sammen bestemte vi oss for å gå solo, men neste år blir det en ny turné. Vi skal også arbeide med en film som Universal skal lage. Den skal etter planen være ferdig om to år, sier den sympatiske popstjernen.

<B>SNILL GUTT: </B>Rundt Ronan Keating er det få skandaler.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media