Anmeldelse: «Claire Darlings siste påfunn»

Forglemmelig om glemsel

Catherine Deneuve i drama om å eldes.

FORVIRRING: Catherine Deneuve spiller en eldre kvinne som mister grepet og selger alt hun eier på loppemarked. Video: Memento Films Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Filmer om eldre mennesker som mister hukommelsen og forsvinner inn i en tilstand av demens er egnet til å gjøre dypt inntrykk på et publikum som alle «kjenner noen» osv. Michael Hanekes «Amour» (2012), Sarah Polleys «Away From Her» (2006) og Richard Eyres «Iris» (2001) er filmer man sent glemmer.

Like uforglemmelig er ikke Julie Bertuccellis «Claire Darlings siste påfunn», til tross for fransk films store diva Catherine Deneuve i tittelrollen. Basert på en roman av Lynda Rutledge er filmen en blanding av salgbar fransk landsbyidyll og vakre antikviteter som kulisser rundt en tragisk kvinneskjebne man aldri riktig får taket på.

Vakre kulisser

Claire Darling fnyser når noen antyder at hun er 80; hun ser jo mer ut som en smukt eldet Catherine Deneuve (76). Men hodet og minnene er ikke alltid på bølgelengde, og nå har hun fått for seg at dette er hennes siste dag på jorda. Fordi hun skal dø innen kvelden er omme, hyrer hun en guttegjeng til å bære alle sine møbler, malerier, vaser, klokker og ting og tang ut på gårdsplassen foran sitt store gods – og inviterer lokalbefolkningen til garasjesalg/loppemarked. De strømmer til. Hvem ville ikke det, når krystallglassene går for 50 øre og antikke skatoller praktisk talt gis bort?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer