Roman Polanski

Forgrep seg på 13-åring i 1977: - Metoo er hyklersk massehysteri

Regissøren bak Oscar-filmen «Pianisten» er fortsatt ettersøkt i USA, men truer med å saksøke Oscar-akademiet.

OMSTRIDT: Regissør Roman Polanski var i fjor i Cannes med sin siste film «Based on a True Story». I år er han kastet ut av Oscar-akademiet som følge av en 41 år gammel overgrepssak. Foto: NTB Scanpix
OMSTRIDT: Regissør Roman Polanski var i fjor i Cannes med sin siste film «Based on a True Story». I år er han kastet ut av Oscar-akademiet som følge av en 41 år gammel overgrepssak. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Høsten 2017: Filmmogul Harvey Weinstein ender opp i en nådeløs offentlig gapestokk som et kroneksempel på hvordan makt og posisjon brukes til seksuelle overgrep og trakassering. En verkebyll er pungtert og umiddelbart blir verden vitne til den kvinneintierte, internasjonale menneskerettighetskampanjen metoo.

Den har ikke bare ryddet skjeletter fra maktskap i USAs filmhovedstad, men har også satt nye krav til institusjoner innen underholdningsindustrien over hele verden, noe den verdenskjente filmregissøren Roman Polanski (84) fikk kjenne virkningene av for bare få uker siden.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer