ER ENIGE: Altibox og TV 2 har signert en ny avtale,  etter flere uker med forhandlinger. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ER ENIGE: Altibox og TV 2 har signert en ny avtale,  etter flere uker med forhandlinger. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Forhandlet på overtid - nå er TV 2 og Altibox enige

Ingen svarte skjermer. 

(Dagbladet): Hundretusenvis av nordmenn sto i fare for å miste TV 2s kanaler etter det andre forhandlingsbruddet mellom tv-leverandøren Altibox og TV 2 forrige uke.

I kveld, etter å ha forhandlet flere dager på overtid, kom partene til enighet.

- Vi har hatt lange, tøffe men konstruktive forhandlinger. Nå er vi veldig glade for at vi har kommet fram til en avtale som gir grunnlag for et tett og godt samarbeid med Altibox i årene fremover, sier Kjetil Nilsen som er direktør for distribusjon og teknologi i TV 2, i en pressemelding.

Partene er enige om et langsiktig samarbeid, og avtalen ble signert nå i kveld, opplyser kanalen.

Avtalen mellom TV 2 og Altibox utløp i utgangspunktet 1. juni. Partene valgte likevel å utsette fristen fram til 20. juni for å bruke mer tid på forhandlingene, men nådde heller ikke fram til en ny distribusjonsavtale innen denne fristen. Kundene unngikk likevel svarte skjermer.

- Dette er en god dag for alle kundene til Altibox. Det har vært lange forhandlinger, men vi er glade for å ha blitt enige med TV 2 om en ny distribusjonsavtale. Dette er en avtale som begge parter er godt fornøyde med, sier administrerende direktør Nils Arne Bakke i Altibox, i pressemeldinga.

Altibox' kunder står altså ikke i fare for å miste verken EM, OL i Rio eller andre tv-begivenheter på TV 2.