FÅR MINDRE LØNN: VG Netts journalister får mindre lønnsøkning enn sine papirkolleger. - Urettferdig, mener klubblederen. Faksimile: VG NETT
FÅR MINDRE LØNN: VG Netts journalister får mindre lønnsøkning enn sine papirkolleger. - Urettferdig, mener klubblederen. Faksimile: VG NETTVis mer

Forhandlingene brøt sammen i VG Nett

Nå blir det lønnsdiktat.

(Dagbladet.no): - Vi føler at vi ikke blir verdsatt. VG Nett er best i Schibsted-klassen. Da kan vi ikke bli møtt med det dårligste oppgjøret, sier klubbleder Hege Lyngved Odinsen til Dagbladet.no.

Forhandlingene i VG Nett har pågått i flere uker, men det siste lønnstilbudet fra ledelsen ble avvist på et klubbmøte i går med 43 mot én stemme.

Dermed blir det diktat i landets største nettavis. Lønnsøkningen i snitt blir 19180 per ansatt. Til sammenlikning fikk VGs papirjournalister 24500 kroner i tillegg.

Ofre for sein forhandling
Lyngved Odinsen påpeker at VG Nett har en driftsmargin på drøyt 35 prosent, og at overskuddet per ansatt vil være drøyt én million kroner i 2008.

Oppgjøret vil likevel være langt dårligere enn for mange av konkurrentene, som forhandlet på vårparten. Det var imidlertid før finanskrisen slo til.

- Er det ikke rimelig at også VG Netts journalister må ta hensyn til det urolige annonsemarkedet, som man ennå ikke vet omfanget av?

- Vi vil ikke ta den smekken. VG Netts økonomi og framtidsutsikter er minst like gode, sammenliknet med våre konkurrenter som forhandlet på vårparten. Vi kan godt være med å justere oss ned i 2009, hvis finanskrisen vedvarer, men vi ser ingen grunn til at vi skal være de eneste som må lide i år.

- Urimelig
Personaldirektør Øyvind Næss i VG sier han hadde håp om å komme til en løsning, men at avstanden mellom tilbud og krav etter hvert ble for stor.

Han sier det er urimelig å sammelikne VGs papirjournalister med nettjournalistene.

- Om man kikker seg rundt i verden, så ser man at det har skjedd ting fra juni og til nå - og det er vi nødt til å forholde oss til. Om papirjournalistene hadde forhandlet i dag er det vel tvilsomt om resultatet hadde blitt det samme, sier Næss til Dagbladet.no.

Han påpeker at VG Netts journalister i tillegg til lønnsveksten får en engangsutbetaling på 6000 kroner.

- Denne utbetalingen kombinert med et oppgjør på 4,5 prosent tror jeg mange vil synes er ganske bra tatt i betraktning situasjonen vi er i, sier personaldirektøren.

Dagbladet.no er ikke ferdig med sine lønnsforhandlinger.