Forhandlingene har kollapset

Styret i The Weinstein Company har bestemt seg for en «kontrollert konkurs».

FIKK SPARKEN: Filmprodusent Harvey Weinstein fikk sparken fra sitt eget selskap denne høsten. Nå dras firmaet med ned i dragsuget. Foto: Jordan Strauss / Invision / AP / NTB Scanpix
FIKK SPARKEN: Filmprodusent Harvey Weinstein fikk sparken fra sitt eget selskap denne høsten. Nå dras firmaet med ned i dragsuget. Foto: Jordan Strauss / Invision / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Styret i The Weinstein Company har sendt ut en uttalelse om at de ikke ser en annen utvei enn å erklære filmselskapet konkurs. Forhandlingene med potensielle investorer Maria Contreras-Sweet og Ron Burkle kollapset, skriver Deadline.

- Samtidig som vi angrer dypt på at våre handlinger har ledet oss til dette uheldige utfallet for ansatte, kreditorer og ofre, vil styret nå forfølge det eneste reelle valget selskapet har, i den hensikt å maksimere gjenstående verdier: en kontrollert konkursprosess, står det i uttalelsen fra styret.

Interessent Maria Contreras-Sweet er en profilert forretningskvinne, og tidligere toppbyråkrat under Obama-administrasjonen.

I november ble det kjent at Contreras-Sweet, på vegne av seg selv og flere investorer, ønsket å kjøpe The Weinstein Company for 275 millioner dollar, nesten 2,3 milliarder norske kroner.

Ifølge NTB var målet å selge selskapet for 500 millioner dollar til investorgruppen, inntil påtalemyndigheten i New York 11. februar reiste søksmål mot The Weinstein Company for ikke å ha beskyttet kvinnelige ansatte fra trakassering.

Statsadvokat Eric Schneiderman begrunnet søksmålet med frykt for at salg av selskapet kan føre til at ofre i saken ikke får oppreising. Han fryktet også at noen urettmessig kunne sko seg økonomisk på et slikt salg.

Weinstein-selskapet anklager investorgruppen for å ha vært ute av stand til å legge fram en avtale som kunne ha sikret finansiering og som også kunne ha gitt forsikringer overfor Schneiderman om at ofre kan få erstatning, skriver NTB .​

Contreras-Sweets løsning var nye eiere, og denne gangen skulle 51 prosent av aksjene eies av kvinner.

Omdømmet til The Weinstein Company har lidd kraftig etter over 100 anklager om maktmisbruk, voldtekt, seksuell trakassering og overgrep rettet mot sjefen Harvey Weinstein denne høsten. Nå er det altså slutt.

Samtidig står selskapet bak flere hundre filmer, mange av dem digre Hollywood-suksesser, så det er fortsatt verdier knyttet til selskapet.

Før jul foreslo Contreras følgende overfor det sittende styret i The Weinstein Company:

  • Contreras blir styreleder og majoriteten av styremedlemmene skal være kvinner. Det er også kvinner som skal finansiere mesteparten av oppkjøpet.
  • Alle ansatte beholder jobben dersom de ønsker det.
  • Investorene tar over all gjeld knyttet til partnere og forretninger.
  • Advokaten Gloria Allred, som representerer en stor del av kvinnene som har gått til sak mot Harvey Weinstein, er blitt involvert i oppkjøpsforslaget. Slik sikrer man at alle kvinnene som er gått til sak behandles rettferdig.
  • Et fond skal opprettes, slik at kvinnene som fortjener erstatning, men som faller utenfor en eventuell erstatningsordning, også kan kompenseres.

Weinstein, som fikk sparken av selskapet i oktober i fjor, har avvist anklagene om trakassering, overgrep og voldtekt. Han etterforskes av politiet i USA og England.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer