Forhandlingene har kollapset

Styret i The Weinstein Company har bestemt seg for en «kontrollert konkurs».

FIKK SPARKEN: Filmprodusent Harvey Weinstein fikk sparken fra sitt eget selskap denne høsten. Nå dras firmaet med ned i dragsuget. Foto: Jordan Strauss / Invision / AP / NTB Scanpix
FIKK SPARKEN: Filmprodusent Harvey Weinstein fikk sparken fra sitt eget selskap denne høsten. Nå dras firmaet med ned i dragsuget. Foto: Jordan Strauss / Invision / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Styret i The Weinstein Company har sendt ut en uttalelse om at de ikke ser en annen utvei enn å erklære filmselskapet konkurs. Forhandlingene med potensielle investorer Maria Contreras-Sweet og Ron Burkle kollapset, skriver Deadline.

- Samtidig som vi angrer dypt på at våre handlinger har ledet oss til dette uheldige utfallet for ansatte, kreditorer og ofre, vil styret nå forfølge det eneste reelle valget selskapet har, i den hensikt å maksimere gjenstående verdier: en kontrollert konkursprosess, står det i uttalelsen fra styret.

Interessent Maria Contreras-Sweet er en profilert forretningskvinne, og tidligere toppbyråkrat under Obama-administrasjonen.

I november ble det kjent at Contreras-Sweet, på vegne av seg selv og flere investorer, ønsket å kjøpe The Weinstein Company for 275 millioner dollar, nesten 2,3 milliarder norske kroner.

Ifølge NTB var målet å selge selskapet for 500 millioner dollar til investorgruppen, inntil påtalemyndigheten i New York 11. februar reiste søksmål mot The Weinstein Company for ikke å ha beskyttet kvinnelige ansatte fra trakassering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer