SLÅR REKORDER: Det nye Harry Potter-stykket blir allerede promotert i bokhandler. Forhåndssalget av boka slår alle tidligere rekorder hos flere nettbokhandler.  Foto: Xinhua/Guo Chunju.
SLÅR REKORDER: Det nye Harry Potter-stykket blir allerede promotert i bokhandler. Forhåndssalget av boka slår alle tidligere rekorder hos flere nettbokhandler.  Foto: Xinhua/Guo Chunju.Vis mer

Forhåndssalget av den nye «Harry Potter»-boka slår alle tidligere rekorder

Slår forrige rekord, som også var satt av en «Harry Potter»- bok.

(Dagbladet): «Harry Potter»-bøkene til forfatter J. K. Rowling har hatt en enorm suksess, og har til nå slått alle salgsrekorder med 300 millioner bøker solgt på verdensbasis.

Den sjuende boka i serien, solgte 15 millioner eksemplarer verden over i løpet av første utgivelsedag i 2007, noe som er blitt stående som en internasjonal bokrekord. Den var også den mest forhåndsbestilte boka hos flere forlagshus.

Men nå er denne siste rekorden slått, og det av den nye boka fra universet, skriver nettsiden Mashable.

Gir ut teaterteksten

Den nye boka «Harry Potter and the Cursed Child» er ikke en roman skrevet av J. K Rowling, slik de første sju bøkene om trollmannlærlingen har vært.

Boka er en utgivelse av teaterteksten som nå settes opp som forestilling på West End i London. Teksten er skrevet av Rowling sammen med teaterveteranene Jack Thorne og John Tiffany.

Boka skal gis ut på bursdagen til både J. K. Rowling og Harry Potter, 31. juli.

Den amerikanske nettbokhandelen Barnes & Noble avslørte mandag at de ikke har sett så stor forehåndsinteresse for ei bok på nesten et helt tiår.

Den nye boka «Harry Potter and the Cursed Child» er den mest forhåndsbestilte boka de siste ni åra, forrige rekord var satt av forrige bok fra serien, «Harry Potter og Dødstalismanene», i 2007.

Nettbokhandelen har slitt økonomisk, men håper nå at Potter-boka kan redde de røde tallene.

- Vi forventer at den blir den besteselgende boka dette året, skriver selskapet i en pressemelding.

Amazon rapporterte denne helgen at den åttende boka fra «Harry Potter»-universet var den mest forhåndsbestilte dette året, både i print- og ebok-format.

En talsperson for nettgiganten spår også at boka kan skape teaterinteresse blant barn.

- Jeg kan lett se for meg unge fans som bruker dette som inspirasjon og spiller ut teater på egen hånd, sier bokredaktør i Amazon, Seira Wilson.

Populært teaterstykke

Det nye teaterstykket om «Harry Potter» har fått enorm omtale, både på grunn av kontroverser rundt valg av skuespillere, og fordi alle de 175 000 billettene til stykket ble revet bort i løpet av 24 timer.

Handlingen i teaterstykket «Harry Potter and the Cursed Child» bygger videre på epilogen i Rowlings sjuende Potter-bok.

Den foregår 19 år seinere, da «Harry Potter» er blitt en overarbeidet ansatt ved Magidepartementet, ektemann og far til tre barn i skolealder.