- Forhåpentligvis er jeg ikke bare «Salsa Tequila»-fyren i flere år framover

Anders Nilsen har fått ny jobb.

BERGEN (Dagbladet): I sommer slo låta «Salsa Tequila» - kanskje noe uventende - ned som sommerens store hit, og parodilåta har blant annet toppet hitlister i Nederland.

Tirsdag ble det kjent at mannen bak låta, Anders Nilsen, blir en del av høstens gjeng i «Torsdag kveld fra Nydalen». Det er han glad for.

- Jeg tror det blir veldig gøy. Jeg har jo visst om dette en stund, og nå kan jeg endelig si det til folk. Nå er jeg ikke han fyren som flytta til Oslo for å jobbe med komedie, men som aldri klarte nå. Nå kan jeg endelig si at jeg har fått jobb, og det er veldig gøy, sier Nilsen.

- Hvordan vil du beskrive sommeren du nettopp har lagt bak deg?

- Ordet «absurd» tror jeg best beskriver det. Jeg hadde jo ingen aning om at det skulle bli så hektisk som det ble. Hele juni og juli sto jo helt åpne, men plutselig eksploderte «Salsa»-låten - det ble VG-turné, Norway Cup, «Allsang på grensen» og full pakke. Det har vært veldig gøy, sier Nilsen.

- Har noe å lande på I høst skal humorshowet lages av Else Kåss Furuseth, Sigrid Bonde Tusvik og John Brungot, samt nykommerne Mikkel Niva og Nilsen. Sistnevnte håper den nye jobben gjør at han ikke bare blir assosiert med sommerens store hit - og «tullelåt».

- Det som er gøy med «Torsdag kveld fra Nydalen» er at jeg nå har noe å lande på. Forhåpentligvis er jeg ikke bare «Salsa Tequila»-fyren i flere år framover. Nå lander jeg på «Torsdag kveld», og kan fortsette å lage morsomme ting på tv, fortsette å produsere ting, og ikke bare ha én greie som jeg liksom har gjort for lenge siden, sier Nilsen.

- Har du vært redd for å bli «han derre Salsa Tequila-fyren»?

- Jeg visste jo at «Torsdag kveld» kom, så på grunn av det var jeg ikke redd for det, men hvis ikke jeg hadde hatt programmet, hadde jeg nok svetta litt mer for å komme opp med noe nytt, slik at jeg ikke bare hadde blitt han fyren som gjorde den ene tingen, slik som Lou Bega og «Mambo nr 5», sier Nilsen.

Mer musikk Nilsen har blant annet vært tekstforfatter i NRK-programmet «Tabu med Abu», før han i høst blir å se på skjermen hos konkurrenten.

Bergen 20140819 Tv2`s høstlansering. Anders Nilsen skal være deltaker i gjengen fra Torsdagskveld fra Nydalen.. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
Bergen 20140819 Tv2`s høstlansering. Anders Nilsen skal være deltaker i gjengen fra Torsdagskveld fra Nydalen.. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Flere av de tidligere «Torsdag kveld»-ansiktene har forsvunnet ut. Nilsen har ikke nerver før programmet selv om han hopper inn etter kjente komikere som Morten Ramm og Odd-Magnus Williamson.

- Forhåpentligvis klarer jeg å gjøre en god jobb. Det er ikke bare-bare å ta over etter Morten Ramm, Odd-Magnus og Henrik, men forhåpentligvis har jeg fått jobben fordi jeg har gjort noe bra, sier Nilsen.

Han håper å kunne lage mer musikk til torsdagstalkshowet.

- Det blir jo fort det. Det er jo musikkbakgrunnen som er mitt lille ess i erme når det kommer til humor, så det blir nok musikknummer i «Torsdag kveld...», men det er ingen umiddelbare planer, sier Nilsen og avslører at låtene kan handle om det meste.

- Det kan være alt fra fyllelåter til sketsjer med musikk i. Vi planlegger det i den prossesen vi er i år, sier tekstforfatteren fra Stavanger.

Bergen  20140819.
John Brungot (tv),  Else Kåss-Furuseth,  Mikkel Niva, Sigrid Bonde-Tusvik og Anders Nilsen fra "Torsdag kveld fra Nydalen" under TV2s  høstlansering 2014 på  Verftet I Bergen tirsdag.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Bergen 20140819. John Brungot (tv), Else Kåss-Furuseth, Mikkel Niva, Sigrid Bonde-Tusvik og Anders Nilsen fra "Torsdag kveld fra Nydalen" under TV2s høstlansering 2014 på Verftet I Bergen tirsdag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer