Forhatt møkkspreder-kunst til 400 000 kroner fjernes

Omstridt i bygda.

FJERNES: Et kunstverk som foreløpig består av en gammel møkkspreder, en stein og en trestokk har skapt reaksjoner, etter at det ble reist i Kvam sentrum i Gudbrandsdalen. Verket er del av prosjektet Vegskille som omfatter kunstnerisk utsmykning i fem kommuner i Gudbrandsdalen, der kunsten skal være med på å utvikle tettstedene langs nye E6. Kunstverket i Kvam er utformet av arkitektgruppen Fellesskapsprosjektet å fortette byen (FFB).
Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
FJERNES: Et kunstverk som foreløpig består av en gammel møkkspreder, en stein og en trestokk har skapt reaksjoner, etter at det ble reist i Kvam sentrum i Gudbrandsdalen. Verket er del av prosjektet Vegskille som omfatter kunstnerisk utsmykning i fem kommuner i Gudbrandsdalen, der kunsten skal være med på å utvikle tettstedene langs nye E6. Kunstverket i Kvam er utformet av arkitektgruppen Fellesskapsprosjektet å fortette byen (FFB). Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et uferdig kunstverk som har vakt oppsikt blant innbyggerne i Kvam i Nord-Fron, blir tatt ned av sikkerhetsmessige årsaker.

Den nye, offentlige installasjonen har provosert innbyggere. Flere har uttalt at de mener kunstverket bør fjernes, til tross for at det ikke er ferdig.

Og etter et møte mellom kommunen og de ansvarlige for kunstverket, har kritikerne fått viljen sin.

Under mandagens møte mellom ordfører Rune Støstad i Nord-Fron, leder for kultur i Nord-Fron kommune, Ingebjørg Teigmoen Bergum, ansvarlig i kunstkomiteen for Vegskilleprosjektet, Eivind Slettemeås og Per Erik Fonkalsrud fra Oppland fylkeskommune bestemte partene seg for at kunstverket skal tas ned og sendte ut en felles uttalelse.

Dialog med kunstnerne

- Elementene som er satt opp i forbindelse med kunstprosjektet i Kvam blir tatt ned av sikkerhetsmessige årsaker. Det påbegynte arbeidet er ikke sikra, og i tillegg er det i helga gjort forsøk på å ta ned stolpen som er satt opp. Derfor blir det nå tatt ned for å hindre at noen blir skadet. Nå blir det en dialog med kunstnerne om hva som skal skje videre. Situasjonen som har oppstått rundt kunstprosjektet i Kvam er vanskelig. Men alle parter er innstilt på å finne en god løsning, skriver de i uttalelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer