Forheksende eventyr

Mesterlig eventyr fra tegnefilmnestor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Japanske tegnefilmer kan være en blandet fornøyelse, i hvert fall hvis man tenker på masseprodusert action i Pokémon-klassen. «Chihiro og heksene» er heldigvis ikke det, men en gjennomført eventyrlig historie om trolldom og spenning.

Filmens helt er Chihiro, ei ti år gammel jente som skal flytte til en ny by. På veien kjører foreldrene feil, og havner i noe de tror er en nedlagt fornøyelsespark. Foreldrene finner en kafé full av mat, og spiser med stor appetitt. Minutter seinere er de forvandlet til griser, og Chihiro skjønner at dette er et uhyggelig sted.

Hun har havnet i noe som er et badehus for ånder, hvor de kan slappe av og hygge seg. Stedet styres av heksa Yubaba, som ikke liker mennesker. Men den jevnaldrende gutten Haku hjelper Chihiro med å få seg arbeid i badehuset - samtidig som hun prøver å komme seg vekk og befri foreldrene.

«Chihiro og heksene» varer i to stive timer, men ikke et sekund er kjedelig. Fantasien til Hayao Miyazaki, en nestor i japansk (og internasjonal) tegnefilm, er forbløffende rik. Resultatet er en film med mange detaljer, og løsningene som velges, er ikke alltid de enkleste for tegnerne. Men det kan vi som ser på bare glede oss over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer