- Forholdene vil bli utrolig mye bedre

Norske serieskapere jubler for egen innkjøpsordning for tegneserier.

JUBLER FOR INNKJØPSORDNINGEN: Alt ligger nå til rette for at det fra og med neste år innføres en egen innkjøpsordning for tegneserier i Norge. Det setter serieskaper Steffen Kverneland stor pris på. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
JUBLER FOR INNKJØPSORDNINGEN: Alt ligger nå til rette for at det fra og med neste år innføres en egen innkjøpsordning for tegneserier i Norge. Det setter serieskaper Steffen Kverneland stor pris på. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gjennomslaget for kulturdepartementets budsjettforslag i Stortinget i går legger etter alt å dømme nå til rette for en ny innkjøpsordning for tegneserier for barn, ungdom og voksne i Norge.

Fra og med neste år vil det dermed kunne bli kjøpt inn tegneserier for to millioner kroner til biblioteker landet rundt, en ordning tegneseriemiljøet lenge har kjempet for.

- Jeg sier bare hipp hurra! Dette er fantastisk, og ikke et sekund for tidlig, sier serieskaper Steffen Kverneland til Dagbladet.

- En innkjøpsordning som dette betyr utrolig mye, ettersom det blir en forutsigbarhet i innkjøpene. Nå trenger ikke serieskapere være fullt så redde for å kaste seg ut i prosjekter av frykt for å gå med økonomisk tap. Det kan være ganske hasardiøst å lage tegneserier, sier Kverneland.

Selektiv ordning Innkjøpsordningen ble fremmet på Kulturrådets rådsmøte 1. og 2. desember, men var avhengig av at kulturdepartementets budsjettsøknad ble godkjent i Stortinget i går - noe den altså ble.

Vedtaket skisserer en selektiv ordning, der tegneserier som sendes inn vil vurderes innkjøpt av vurderingsutvalget for tegneserier. Nye medlemmer for denne vil bli oppnevnt i et rådsmøte 24. januar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer