Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Forkastelig reaksjon

De voldsomme reaksjonene på Muhammed-videoen er i strid med islams lære.

FREDELIG: «Islam er en religion som oppfordrer til overbærenhet, aldri opprør», skriver talsmannen til den ahmadiyyamuslimske menigheten i Norge. Foto: Adel Hana / AP / NTB Scanpix
FREDELIG: «Islam er en religion som oppfordrer til overbærenhet, aldri opprør», skriver talsmannen til den ahmadiyyamuslimske menigheten i Norge. Foto: Adel Hana / AP / NTB Scanpix Vis mer

Vi i den ahmadiyyamuslimske menigheten fordømmer opptøyene i Midtøsten på det sterkeste. Reaksjonen de muslimske landene viser strider fullt imot islams lære. Ingenting kan rettferdiggjøre den skaden som har blitt påført.

Raseribølgen som har spredt seg i de muslimske landene etter videoen «Innocence of Muslims» ble lagt ut på nettstedet YouTube, har ført til store skader. Oppførselen disse opprørerne har vist er på ingen måte med på å skape et bedre bilde av profeten Muhammad (fred være med ham). Det vi er vitner til er at folk sitter igjen med et verre inntrykk. Det er nettopp derfor profeten (fvmh) selv oppfordret muslimer til å vise tålmodighet hvis man opplever noe nedverdigende eller krenkende. Islam er en religion som oppfordrer til overbærenhet, aldri opprør.

Fazal A. Anas
Fazal A. Anas Vis mer

Den tragiske episoden forrige tirsdag, da flere amerikanske diplomater ble drept i Libya, var en umenneskelig reaksjon. Vi fordømmer drapene på det sterkeste og uttrykker sorg over at de amerikanske tjenestemennene ble fratatt livet til tross for at de var der som diplomater, og til fordel for de voldelige demonstrantene som drepte dem. Den ahmadiyyamuslimske menigheten støtter enhver form for diplomati som jobber for å fremme fred og for å bekjempe vold og konflikt.

Den antimuslimske filmen har helt klart oppnådd sitt mål med å provosere den muslimske verden med en slik forkastelig film. Den ahmadiyyamuslimske menigheten står sammen om ikke å vise slike ynkelige forsøk noen form for reaksjon, annet enn å tilby dem kunnskap om at det de prøver å spre ikke er annet enn ignoranse. Det er viktig at muslimer verden over oppfordrer hverandre til å vise overbærenhet og fylle verden med islams virkelige lære (4:141, 33:49, 20:131 Koranen).

Det er trist at slik usivilisert oppførsel skygger over islams virkelige lære om ytringsfrihet. Islam er en religion som beskytter denne retten. Under profeten Muhammads (fvmh) tid, vil man se flere episoder hvor han selv sto opp og beskyttet denne retten og forsikret at alle uansett religion, rase eller kjønn fikk sin ytringsrett.

Følg oss på Twitter
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media