LEGGES NED: NRK har besluttet å legge ned ettermiddagsprogrammet «Førkveld» fra 2013. Her med programlederne Halvor Folgerø og Øyvor Bakke. Foto: NRK
LEGGES NED: NRK har besluttet å legge ned ettermiddagsprogrammet «Førkveld» fra 2013. Her med programlederne Halvor Folgerø og Øyvor Bakke. Foto: NRKVis mer

«Førkveld» legges ned

NRK har besluttet å fjerne sitt ettermiddagsprogram.

(Dagbladet): Fra 4. januar 2010 har NRK1 sendt «Førkveld» fra mandag til fredag. Nå har kanalen besluttet å legge ned ettermiddagsprogrammet fra 2013.

- Det er prioriteringer i sendeskjemaet som er årsaken. Vi har kontinuerlige diskusjoner om hva vi skal sende, og har nå valgt å bruke ressursene annerledes, sier programsjef i NRK Hordaland, Rune Møklebust, til Dagbladet.

Nye planer I dag ble det kjent at TV2 satser for fullt på for å kuppe tv-seerne tidlig på kvelden. I løpet av våren har «Ettermiddagen» premiere på kanalen.

Møklebust forteller at NRKs avgjørelse ikke har noe med TV2 kommende satsing å gjøre.

Han sier videre at «Førkveld»s seertall har hatt et snitt på 150 000-200 000, som de er fornøyd med. Samtidig merker de endringer når TV2 Nyhetene begynner klokka 1830.

- «Førkveld» ble laget i forbindelse med at «Barne-tv» ble flyttet til NRK Super. Programmet vil bli erstattet, men av hva er det for tidlig å si noe om, sier Møklebust.

TV2-comeback Det er Silje Stang (41), Sarah Natasha Melbye (36) og Stian Barsnes-Simonsen (32) som skal lede det to timer lange direktesendte aktualitets- og underholdningsmagsinet på TV2.

Men «Ettermiddagen» gjør Barsnes-Simonsen comeback hos TV2, etter mange år i NRK. I statskanalen var han også inneom «Førkveld» en kort periode.