KOMMENTARER

Forlag i blodtåka

Cappelen Damm har et forklaringsproblem. Utgivelsen av Durek Verretts «Spirit hacking» er ikke Norges største forlag verdig.

SELVERKLÆRT SJAMAN: Durek Verrett er kjæreste med norske prinsesse Märtha Louise, og har nettopp gitt ut ei bok på engelsk. Det er forlaget Cappelen Damm som gir ut boka i Norge. Boka er ventet i salg i slutten av måneden. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det hadde ikke engang gått to uker. 13. mai 2019 annonserte prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett på Instagram at de hadde blitt kjærester. Ni dager senere kunne Norges største forlagshus, Cappelen Damm, sende ut en pressemelding om at de skulle gi ut Durek Verretts kommende bok. Det hadde vært budrunde. Cappelen Damm stakk av med seieren. Hvor mye de betalte for de norske rettighetene til boka vet vi ikke. Men det er lett å anta at det var en anselig sum.

Det er også lett å anta at Cappelen Damm befant seg så dypt inne i den kommersielle blodtåka at de ikke lenger fant sin forlagsetiske ryggmarksrefleks.

På forlagets hjemmeside presenteres utgivelsen på følgende måte: «Durek Verrett, kjent som Sjaman Durek, forklarer på jordnært vis hva sjamanisme er. Han tydeliggjør at det ikke er en religion, men en levemåte med potensial til å kunne endre livet ditt til det bedre.»

Her i Norge blir ikke boka sluppet før 29. oktober. Men allerede tirsdag forrige uke var den engelskspråklige utgaven å finne på Amazon for alle som ville ta en titt. Det var mildt sagt oppsiktsvekkende saker. I boka skriver den selverklærte sjamanen at dødelige sykdommer, som kreft, kan oppstå som et resultat av at vi ikke lenger ønsker å leve. At seksuelt overførbare sykdommer er forårsaket av «seksuelle succubi», som «fester seg til kjønnskjertlene» og «infiserer vertens sinn med skyld og skam». At vi står overfor en slags dommedag kalt «The Blackout».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer