Forlaget må ha lengtet etter en ny, stor roman fra Saabye Christensen

Ikke helt vellykket bok om tourettespasient.

RAR, LITEN BOK: Lars Saabye Christensens nye roman er en rar, liten bok, mener Dagbladets anmelder.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
RAR, LITEN BOK: Lars Saabye Christensens nye roman er en rar, liten bok, mener Dagbladets anmelder. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: Se på det bildet av kong Olav på trikken igjen, fra oljekrisen i 1973. Sitter det ikke en raring rett bak monarken der, en underlig olding med fortrykte spasmer, « ikke rett bak, riktignok, men på setet etter det igjen, i alle fall satt jeg i samme vogn.»

Mine damer og herrer, la meg presentere: Bernhard Hval, tvangsnevrotiker og Tourettespasient, med en fortid som blendende dyktig obdusent i Rikshospitalets kjeller, forteller og hovedperson i Lars Saabye Christensens fascinerende, men ikke helt vellykkede nye roman.

Noen minutter seinere er raringen hivd av trikken etter at enda et av hans utbrudd har skapt skandale i den sosialdemokratiske idyllen. Skiene blir med banen videre. Bernhard går hjem for å nedtegne beretningen om sitt liv. «Å satans anorakker og firkløvre! Din dudelsekk!»

Stor bok, liten mann «New, big epic from Lars Saabye Christensen», reklamerer Cappelen Damm overfor internasjonale rettighetskjøpere på hjemmesida si. I tilfellet «Bernhard Hvals forsnakkelser» har forlaget åpenbart lengtet sånn etter en NY STOR ROMAN FRA LARS SAABYE CHRISTENSEN at de har blåst manus opp så mye som mulig, med breial punktstørrelse og luftig satsspeil, for å nå et samlet sidetall på 586. Det forandrer ikke saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer