Henrik Langeland

Forlaget trekker Røkke-bok

Tiden Norsk Forlag trekker den omstridte boka i forbindelse med Akers 175-årsjubileum fra markedet.

FÅR STERK KRITIKK: Forfatter Henrik Langelands sitatpraksis får hard medfart av sakprosaprofessor Johan Tønnesson. Foto: NTB Scanpix
FÅR STERK KRITIKK: Forfatter Henrik Langelands sitatpraksis får hard medfart av sakprosaprofessor Johan Tønnesson. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forfatter Henrik Langelands bok «Eventyrerne», bestillingsverket om Kjell Inge Røkke og Akerkonsernets historie, har skapt store kontroverser.

Nå trekker Tiden Norsk Forlag den omstridte boka i forbindelse med Akers 175-årsjubileum fra markedet.

- Passasjer i boka er hentet fra kilder uten at tydelig nok henvisning er oppgitt. Forlag og forfatter innser at dette ikke er i samsvar med god sitatskikk, skriver forlaget i en pressemelding fredag kveld.

Boka ble først forsøkt stoppet av Aker, men da Tiden forlag likevel ville gi den ut, valgte Aker å legge det uferdige manuset ut gratis på nett.

Men det var mer enn kampen rundt utgivelsen som var kontroversielt. I sin anmeldelse viste Morgenbladet-anmelder Bernhard Ellefsen at Henrik Langeland hadde klippet og limet hele passasjer fra nettet, uten tydelige kildehenvisninger.

Anmeldelsen skal ha vært den direkte foranledningen til at Tiden nå har trukket boka, ifølge DN.

Få timer før boka ble trukket av forlaget, var Dagbladet i kontakt med sakprosaprofessor Johan Tønnesson ved Universitetet i Oslo. Han reagerer kraftig mot boka, og kaller det en «sakprosaskandale».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer