Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Forlagstoppp dømt til tre års fengsel: Godtar dommen

- Han synes det er en streng dom.

ANKER IKKE: Den tidligere økonomiske direktøren i Aschehoug godtar dagens fengselsdom. Foto: Anders Grønneberg
ANKER IKKE: Den tidligere økonomiske direktøren i Aschehoug godtar dagens fengselsdom. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

(Dagbladet): I dag kom dommen: Tidligere økonomidirektør i Aschehoug, Leif Marius Schatvet, får tre års fengsel for underslag av 9,4 millioner kroner.

I domsslutningen får han også to uker på seg til å betale rundt fem millioner kroner i erstatning til forlaget. Schatvet skal allerede ha betalt tilbake en betydelig sum.

Godtar dommen Aktor la i går ned påstand på tre år og syv måneders fengsel, men dommen ble altså utmålt til tre år.

- Vi ser at påtalemyndigheten ikke har fått fullt medhold i påstanden, selv om min klient likevel synes det er en streng dom. Vi tar dommen til etterretning og vil godta den, slik at han kan komme i gang med soning og fortsette arbeidet med å gjøre opp for seg, sier Schatvets advokat Anne Christine Stoltz.

- Reflektert dom Aktor i saken, politiadvokat Knut Horn, har registrert at dommen er noe lavere enn påstanden, og opplyser at han skal konferere med Statsadvokaten.

- Min umiddelbare reaksjon er at dette fremstår som en reflektert dom, sier Horn til Dagbladet.

Han vil ikke kommentere om det er sannsynlig at påtalemyndigheten anker dommen på grunn av straffeutmålingen.

Utviklet metode I straffeutmålingen legger retten til grunn at «underslagene skjedde over en årrekke, at siktede hadde en betrodd stilling i selskapet, og at han hadde utviklet en metode som gjorde oppdagelsesrisikoen liten», som det står i domskjennelsen.

Schatvet sa i retten tirsdag at han allerede har betalt tilbake 60 prosent av de underslåtte pengene, blant annet ved et hyttesalg.

«Det må legges noe vekt på at siktede har ønsket å dekke fornærmedes tap. Han har realisert fast eiendom m.m., og han har fått utbetalt forskudd på arv», står det videre i dommen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling