Forlanger 50 liter alkohol

Ottamartnan nektet å etterkomme Turbonegers krav om servering backstage. I stedet har de offentliggjort bandets såkalte «raider». Nå truer Turboneger med å avlyse konserten på Otta.

Ottamartnan nektet å etterkomme Turbonegers krav om servering backstage. I stedet har de offentliggjort bandets såkalte «raider». Nå truer Turboneger med å avlyse konserten på Otta.

-  Vi er ekstremt skuffet over at arrangøren har gått til media med konfidensiell informasjon - og til overmål uten å fortelle hele sannheten. Dessuten har ikke vi i bandet får anledning til å svare. Dette er et stygt tillitsbrudd og en amatørmessig oppførsel. Vi vil nå vurdere om vi skal avlyse konserten på Otta neste helg, sier Turboneger-gitarist Rune Rebellion til Dagbladet.

-  Må ordne det sjøl

Det er i gårsdagens utgave av Gudbrandsdølen Dagningen at daglig leder av Ottamartnan, Anita Koot, opplyser at hun har avvist alle punktene som inneholder alkohol og tobakk på Turboenegers raider (liste over hva de ønsker tilgjengelig bak scenen).

Til avisa sier Koot (som ikke besvarte Dagbladets henvendelser i går):

-  Vi kan ikke kjøpe inn alkohol og tobakk til artister vi betaler for i dyre dommer. Det får de ordne med selv. De har råd til det.

I tillegg har Koot latt avisa trykke drøye utdrag av Turbonegers raider.

52 liter alkohol

 BACKSTAGE:  Hank von Helvete er Turbonegers frontfigur. Her slapper han av bak scenen i forbindelse med en konsert for to år siden. Foto: Anders Grønneberg
BACKSTAGE: Hank von Helvete er Turbonegers frontfigur. Her slapper han av bak scenen i forbindelse med en konsert for to år siden. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Ottamartnan har innvilget Turbonegers krav om 24 bokser Red Bull, 50 flasker mineralvann uten kullsyre (ikke Evian), 24 flasker mineral med kullsyre, 72 flasker brus, 50 rene håndklær, tre speil i helfigur, fersk og oppskåret frukt, sjokolade, potetgull, godteri, brødmat og diverse pålegg, samt full middag til 15 personer (ikke fast food eller take away).

Derimot har Ottamartnan nektet å innfri raiderens detaljerte punkter om alkohol og tobakk. Her er nei-lista:100 flasker Heineken.4 flasker Bollinger Special Curvee Brut Champagne.4 flasker Serego Alighieri Vaio Armaron, Armarone Della Valpolicella Classico 1998 (rødvin).4 flasker Campagnola Armarone Della Valpolicella Classico 1999 (rødvin).4 flasker Chardonnay-vin (hvit).2 flasker vodka.1 flaske gin.1 flaske god brandy.15 pakker sigaretter.

Rune Rebellion har ingen forståelse for at Ottamartnan har returnert raideren i en tilstand der de 52 literne med ymse alkohold er overstrøket:

-  Dette er helt harry. Tror de at det er et gospelkor som kommer til Otta? undrer rytmegitarist Rebellion. Og svarer sjøl:

Standard raider

-  Vi er et rockeband, faktisk Norges største og beste rockeband. Vi gjør 150-200 konserter årlig, over hele Europa. Vi kommer med et apparat på 15-20 mennesker. I tillegg har vi som regel private gjester og folk fra plateselskapet. Det Ottamartnan har fått tilsendt, er vår standard raider.

-  Daglig leder Anita Koot i Ottamartnan mener dere har råd til å sørge for spriten selv?

-  Makan til tullete opptreden og påstander av en konsertarrangør har jeg aldri vært borti, sier Rebellion.

-  Det har aldri skjedd at noen har kranglet på raideren?

-  Ikke offentlig. Det kan være omstendigheter som gjør at det blir vanskelig å oppfylle hele raideren. Da går man i dialog - og så finner man ut av det. Man løper ikke til media.

Til Gudbrandsdølen Dagningen sier Anita Koot følgende:

-  Jeg er ikke den mest bevandrede i raidere til norske rockeband, men dette må være Norges frekkeste raider.

Norges beste!

-  Hun har rett i begge deler. Ikke er hun bevandret, og vår raider er den frekkeste. Men så er vi også Norges beste, sier Rune Rebellion.

Koot sier videre til lokalavisa:

-  Jeg mener det blir feil å bruke masse penger på alkohol og tobakk til et kjent band som får så god betaling. Dette er ikke en kommersiell konsert, men en del av et arrangement der inntektene går til lag og foreninger.

Foreholdt hennes uttalelser blir Rune Rebellion opprørt, og sier til Dagbladet:

-  I praksis betaler vi raideren sjøl. Våre kontrakter er slik utformet at vi mottar et fast honorar. I tillegg - hvis arrangøren er flink og vi er flinke - blir det utsolgt. Overskuddet deles mellom arrangøren og oss. Og her trekkes kostnadene til raideren fra. Med andre ord - vi betaler for oss sjøl.

-  Festbremser!

Da Dagbladet snakket med Rune Rebellion i går kveld, var det bare en time til Turboneger skulle spille for 1 200 stockholmere (utsolgt hus) på Arenan.

-  Du er backstage akkurat nå. Mesker du deg med innholdet i raideren?

-  Jeg kan bekrefte at jeg nyter et glass vin. Jeg setter pris på god rødvin, sier Rebellion.

-  Det må bli et voldsomt alkoholinntak hvis dere har konsert annenhver kveld, og alt dette er tilgjengelig backstage?-  Vi drikker jo ikke like mye hver gang. Dessuten har vi som sagt gjester. Hadde vi drukket oss drita ville vi aldri klart å levere 150 knall-konserter i året. Men det gjør vi. Så Ottamartnan må ikke prøve seg med de derre mongo-greiene sine.

-  Enig! Jævla festbremser! roper Happy-Tom i bakgrunnen.

PENGESEKKER: Under Quartfestivalen for to år siden fikk Turboneger utbetalt honoraret på en halv million kroner i krøllete hundrelapper.