Forlangte California-lover på Bislett

Og dermed får du Leonard Cohen-bilde i ønskereprise - fra Kalvøya i 1985. 12.000 fans på konserten i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Rockepoeten Leonard Cohen samlet om lag 12.000 fans på Bislett i kveld til sin første konsert her i landet på 15 år.

Men ferske bilder av den 73 år gamle legenden får vi ikke vist deg. Isteden får du en ønskereprise av Cohen som 51-åring på Kalvøya i 1985.

Managementet til kanadiskfødte Cohen krevde nemlig at pressefotografene skulle underkaste seg lover fra California på den norske nasjonalarenaen. Dermed sa de fleste store Oslo-avisene takk for seg og gikk før konserten begynte.

Et kvarter før konserten fikk fotografene valget mellom å signere en fotokontrakt som bryter helt med norske pressetradisjoner - eller dra hjem igjen.Slik vil rockepoeten og hans stab bli behandlet for å la fotografene ta bilder -  les hele kontrakten her.

- Synd for Cohen selv

- Dette er jo synd for Cohen selv og hans mange norske tilhengere, men nå presenterte arrangørene på svært kort varsel begrensninger vi ikke har hatt før på norske arrangementer. Her gikk grensen for oss og de fleste av våre kolleger, sier fungerende sjefredaktør Lars Helle i Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer