Forlegger på krigsstien

Heger bruker store ord og nedsettende karakteristikker.

KRITISK FORLEGGER: Anders Heger har sterke meninger om Dagbladets kritiker Cathrine Krøger. De offentliggjør han på Twitter og Cappelen Damms blogg. Foto: Berit Roald/Scanpix
KRITISK FORLEGGER: Anders Heger har sterke meninger om Dagbladets kritiker Cathrine Krøger. De offentliggjør han på Twitter og Cappelen Damms blogg. Foto: Berit Roald/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Anders Heger er forlegger i Cappelen Damm og en mektig mann i norsk forlagsbransje. Han tvitrer og blogger. På Twitter-profilen presenterer han seg sånn: «Twitrer ikke privat, men offentlig. Det gjør du og».

Da Dagbladets Cathrine Krøger skrev en kritisk anmeldelse av boka «Heimdal, California» tidligere i år (forfatteren heter John Erik Riley og er blant annet forlagssjef i Cappelen Damm), tvitret Heger:

«Herregud, la oss si det som det er. Krøgers anm er tåpelig ufokusert snikksnakk.»

Og:

«Spørsmålet er om hun i det hele tatt har åpnet den. Hun virket mest opptatt av papiret. «Anmeldelsen» er et bunnmål, selv for CK».

Å spørre om en kritiker har lest boka hun anmelder, er et viktig spørsmål. En anmelder som ikke har lest, jukser. Blir hun oppdaget, vil hun måtte slutte på dagen. En avskjed i skam.

Forrige uke skrev Heger på Cappelen Damms nye blogg. Først utdypet han sitt spørsmål om Krøger hadde lest boka:

«Det var selvfølgelig en nøye kalkulert provokasjon, en bevisst overdrivelse ut i det absurde, for å demonstrere i hvilken grad jeg mente hennes «lesning» var helt på jordet. (Heldigvis støttet alle andre anmeldelser av boka mitt inntrykk.) Det var ingen som virkelig trodde jeg mente det bokstavelig, og det var heller ikke meningen de skulle tro noe slikt.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer