Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Forlik i «Beatles»-saken

Stjerneregissører og filmprodusent er blitt enige og slipper rettsak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det blir likevel ingen rettssak mellom Storm Rosenberg, selskapet som produserer filmen basert på Lars Saabye Christensens roman «Beatles», og Joachim Rønning og Espen Sandberg, de to stjerneregissørene som er med på prosjektet som kreative produsenter.

Partene har kommet til forlik, bekrefter både Jørgen Storm Rosenberg og Rønning og Sandbergs advokat til VG.

Mente seg utestengt Det var Rønning og Sandberg som for noen uker siden tok ut stevning mot «Beatles»-produsenten, fordi de mente seg utestengt fra samarbeidet om filmen.

At de to skulle fortsette å jobbe med filmen og ha et kreativt ansvar, var blant forutsetningene Norsk Filminstitutt stilte for å godkjenne at de forlot prosjektet som regissører for å kunne takke ja til «Pirates of the Caribbean 5».

Storm Rosenberg kontret ved å hevde at det var urimelig å kreve at Rønning og Sandberg skulle ha en likeverdig produksjonsrolle, halvparten av inntektene og kreditering som produsenter.

Forlik Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med noen av partene i dag. Men til VG sier Storm Rosenberg at han er fornøyd og jobber videre med Sandberg og Rønning.

Duoens advokat bekrefter overfor avisa at det er inngått et utenomrettslig forlik.

Filmen er ferdig spilt inn og kommer på kino 29. august.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!