Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Forlik i Schwitters-saken

Familien etter den anerkjente tyske multikunstneren Kurt Schwitters har inngått forlik med det britiske galleriet MIFA om utlevering av Schwitters' verk til en verdi av 200 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed slapp partene å møte i retten i Bærum fredag, opplyser dommer Jarle Amundsen.

Den nå avdøde Bærums-mannen Ernst Schwitters inngikk på 1960-tallet en avtale med Malborough International Fine Art (MIFA) om bistand i arbeidet med å forvalte farsarven. Galleriet skulle stå for oppbevaringen av kunsten når den ikke var på kunstutstillinger et eller annet sted i verden.

I samarbeid med Schwitters kjøpte også galleriet inn aktuelle bilder til samlingen når de var til salgs, mens mindre aktuelle bilder ble solgt ut.

Familien får nå hånd om de 319 bildene som er i deres eneeie. Partene er enige om at det skal skje seinest 12.desember, opplyser familiens advokat Frode Sæter. Familien ønsker da å opprette en stiftelse til å forvalte samlingen, framholder han.

MIFA har nå hånd om et 20-tall bilder som er i felleseie.

12. januar neste år er erstatningssøksmålet mot Lola Schwitters for tapte inntekter berammet for herredsretten i Bærum.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!