Forlot England i triumf

BIRMINGHAM (Dabladet): Dana International dro fra Birmingham i trimuf og kaos. I går formiddag satte hun seg i bussen for å dra til flyplassen i en fart. Dana ville hjem til fedrelandet - der hun feires som «Konge av Israel».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Seieren er en gave til Israel, erklærer den kontroversielle vinneren.

Dana klarte å skape fullt kaos også søndag formiddag - da pressekonferansen i Birminghams ærverdige rådhus ble avsluttet nærmest før den begynte. Dana smilte og stilte opp for pressen noen få minutter før hun ble geleidet ut i den ventende bussen.

- Folkejuryens avgjørelse er modig , sa Dana og takket for støtten.

Dana lever med drapstrusler hjemme i Israel, der hun motarbeides av ultraortodokse jøder. Også i den arabiske verden skaper hun kontroverser. I Egypt nektes hun innreise, men ungdommen elsker henne og kjøper piratkopierte plater i tusentall.

- Men flertallet i Israel er moderne og liberale mennesker, sier hun.
Dana håper at seieren i Melodi Grand Prix vil hjelpe henne inn på det viktige engelske musikkmarkedet, der hun ikke har klart å kapre en platekontrakt - ennå.

HJEM ETTERPÅ: Dana International hadde all grunn til å hvile etter dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer