Forlovelsen i fjernsynet

NRK og TV2 holdt selvsagt fast i den kongelige forlovelsen gjennom helga, men også ved denne anledningen har avisene brakt det meste - og det beste - stoffet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Og det mest latterlige: «Selv inne i klesbutikken i Oslo sentrum kunne ikke de to holde øynene fra hverandre, og de kysset og ga hverandre kjærtegn, uanfektet av de andre kundene,» forteller Aftenposten fra et tidligere møte med samboerparet.

Dronning Mette

Avisa foregriper også en debatt som kanskje kommer allerede i kveld, hos Knut Tjueen eller Pål Tabloid: Hva skal fr. Tjessem Høiby hete, når hun en gang blir dronning?

«Dronning Mette,» slår Aftenpostens medarbeider fast, og jeg mer enn aner at borgerskapet rynker på nesen over den folkelige bindestrek-varianten - et navn Mette-Marit deler med 22 norske kvinner.

Får hun avgjøre dette selv? Det er Slottet som bestemmer hva dronningen skal hete, leser jeg i en annen avis. Dronning Sonja, som selv slapp å skifte navn, har sikkert et ord med i laget, og hun kan sin Ibsen: «En klog Dronning kan virke store Ting i Landet,» heter det i «Kongsemnerne».

Bøkenes kveld

Klokskap må også til for å redigere Dagsrevyen, som i går kunne spandert mer enn bare et knapt minutt på de nyforlovede. TV2 fikk plass til litt mer, i en 18.30-sending skjemmet av tekniske problemer og sportsmedarbeider Wathnes høyst private meninger om aksjemarkedet.

Ellers var det kvelden for andre bøker enn bankbøker: I NRK2 fikk Herbjørg Wassmo én time til å reklamere for seg og sitt hos Anne Grosvold. Resten av bokbransjen var sikkert fornøyd med en time på deling i NRK1, der det ble delt ut Bragepriser. Nok en gang slo det meg at det er langt mer spennende å lese bøker og aviser, enn det er å se TV-programmer om litteratur.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer