Forlover på turbobesøk

TJØME (Dagbladet): Ugifte kronprins Frederik - «turboprinsen» av Danmark - og gifteklare kronprins Haakon koste seg på Mågerø i helga.

Bare tre uker før den store dagen, lørdag 25. august, hadde kronprins Haakons forlover tatt turen fra København til en rolig helg på Mågerø.

Vennetreff

Sammen med flere venner koste de to arveprinsene seg på kongefamiliens idylliske landsted på Tjøme. Etter hva Dagbladet erfarer, var det ikke noe tradisjonelt utdrikkingslag som var årsaken til at Haakon og Mette-Marit hadde besøk av forloveren fra Danmark.

Likevel er det all grunn til å anta at årets begivenhet ble grundig drøftet. Mens Haakon venter på å få Mette-Marits ja, har danskenes «turboprins» fått det ærefulle oppdraget å være forlover for kronprins Haakon.

Utagerende

Kronprins Frederik, som skal arve tronen etter sin mor, dronning Margrethe II, er i Danmark kjent for sitt utagerende levesett.

Danskene har etter hvert vent seg til at kronprins Frederik er en festens mann. Med tilnavnet turboprinsen har han måttet tåle en til tider krass debatt om ikke hans yngre bror, prins Joachim, hadde vært en mer passende monark for verdens eldste monarki.

Men i går kveld kunne Frederik og Haakon og venner hygge seg i fred.

Like privat blir ikke bryllupet om tre uker.