Form-forvirring

Det går an å ha to tanker i hodet samtidig uten å være dobbeltmoralsk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOVEDFAGSSTUDENT

Maria Reinertsen lurer i sin kronikk i Dagbladet 17. juni på om markedsundersøkelser har vist at ELLE-leseren har gullfisk-hukommelse. Etter å ha lest ELLEs mainummer og undertegnedes uttalelser om «størrelses-tyranniet» i Dagbladet 14. juni, er hovedfagsstudenten forvirret med hensyn til hva ELLE og sjefredaktøren egentlig mener om både det ene og det andre, det være seg størrelsestyranni, kvinnelige former, orgasme - eller fitness, for den sakens skyld.

Først vil jeg takke Maria Reinertsens for hennes engasjement. Vi i ELLE setter stor pris på engasjerte lesere. Men det er selvfølgelig synd at Reinertsen blir forvirret av å lese magasinet.

Jeg tror at årsaken til forvirringen ligger i hovedfagsstudentens manglende sans for humor. Dessuten blir man lett forvirret dersom man drar sitater ut av sin sammenheng, sammenstiller poenger fra artikler med høyst ulik tone og innhold og i tillegg har en forutinntatt holdning om at folk som lager og leser moteblader er ganske begrenset i hodene sine. (Denne gammaldagse og, unnskyld meg, noe «gubbete» fordommen lyste for øvrig igjennom i Dagbladets reportasje «Samtiden vant festduellen» (28 mai, 2004) der ELLEs sommerfest av en eller annen grunn ble satt opp mot Samtidens. Den kvinnelige journalistens konklusjon fra ELLE-festen var: «kanskje det ikke går an å se bra ut og samtidig ha det morsomt?». Snakk om gammelmodig kjønnsperspektiv! Det er kanskje ikke overraskende at unge, fremadstormende og politisk korrekte journalister i Dagbladets kulturavdeling velger å heie på gamle menn som Dag Solstad og Jon Michelet, framfor «jåledamene» i ELLE, men akk så synd for kvinnesaken at vi ikke er kommet lenger)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.