«Formann i den norske popsnekkerklubben»

Frank Hammersland gjenoppliver Pogo Pops på plate.

SOLBRILLER PÅ: Frank Hammersland med Pogo Pops-kollegene Nicolai Hamre og Viggo Krüger i bakgrunnen. Foto: Kenneth Rasmus Greve/HelperMonkey
SOLBRILLER PÅ: Frank Hammersland med Pogo Pops-kollegene Nicolai Hamre og Viggo Krüger i bakgrunnen. Foto: Kenneth Rasmus Greve/HelperMonkey Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ALBUM: Pogo Pops. Frank Hammersland. En liten norsk popinstitusjon fra 90-tallet. Undervurdert av både samtiden og ettertiden? Godt mulig. Bergensbølgens fedre? Vel.

Ett er i hvert fall sikkert: Norsk musikk på 90-tallet var noe ganske annet enn norsk musikk på 2000-tallet. I dag er en hel bråte norske band ministjerner i «sine» miljøer internasjonalt, norske plater anmeldes over en lav sko i The Guardian og The New York Times, og det toneangivende nettstedet Pitchforks interesse for ny norsk musikk er på grensen til overdreven.

Kontrafaktisk pophistorie Hvorvidt Pogo Pops, i en virkelighet som likner dagens, kunne utrettet mer med sitt utvilsomt britisklydende, Beatles-via-XTC-inspirerte uttrykk, er en slik kontrafaktisk historieøvelse som mange av de sentrale, men nå lett forsmådde norske 90-tallsbandene sikkert har gjort selv. I det man vurderer markedsverdien for en gjenforeningskonsert eller hensikten med å samle trådene på en «se-hvor-bra-vi-egentlig-var»-samleplate.

Kunnskapsrikheten til det norske platepublikummet er også vesentlig økt av en backkataloghamstrende generasjon — De Siste CD-kjøperne — flasket opp på niceprice-kampanjene til Platekompaniet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer