Formatering i Gramart

Debatten har gått, hovedsakelig i Aftenposten, hele sommeren gjennom. Arne Bendiksen har vært grammofonartistenes talsmann, og har yppa til krig mot de toneangivende radiostasjonene.

Om å velge bort

Plateartistenese forening Gramart arrangerer møtet, og tema er som følger: De største radioene - som NRK P1, Petre og P4 - sender musikk utfra ferdigsydde mønstre. En eller flere i radioens musikalske ledelse setter seg hver uke ned og lager A-, B- og C-lister, der «ukas plater» ramses. Med unntak av spesialprogram (ex: Rune Hallands skeive skiver), kommer musikken således på løpende bånd - ganske så uavhengig av den enkelte programleders egne ønsker.

Arne Bendiksen mener dette like mye som å velge, er å velge bort. Altså: Den artisten som ikke havner på en av formateringerlistene, er «ikke-musikk» i vedkommende kanal.

Debatten har ikke blitt mindre aktuell, ettersom hitAwards har kommet på banen. De prisene deles som kjent ut utelukkende utfra radiospilling, og hvem har bestemt hvilke plater som spilles på radio...? Formateringsguruene sitter kort sagt etter hvert på enorm makt i musikkmarkedet.Arne Bendiksen vil selvfølgelig innlede, og etter hva PULS erfarer vil musikksjefene i P1 og Petre være tilstede i salen. Møtet holdes på Smuget. Dørene og baren åpnes kl. 18.30.