Formidabel finale

Formidabelt farvel fra Dizzie Tunes på topp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Siste sommer'n

TØNSBERG (Dagbladet): Strålende ledsaget av fem dansere og ei kruttønne av en instrumentalkvartett innledet Dizzie Tunes i går kveld det som etter sterkt sigende blir siste kapittel i en mer enn 40 år lang karriere. Hvis gjengen virkelig gjør alvor av trusselen om å legge opp etter 4. august, skjer det iallfall i pakt med læresetningen om å slutte på topp og «leave 'em screaming for more».

Doggfrisk

Det delvis tilbakeskuende showet er ikke nytt, og tidligere behørig anmeldt. Men slik gode jazzmusikere kan gjøre selv den mest utspilte evergreen doggfrisk, slik presenterer kvintetten sin helt spesielle kunst som var det første - eller aller siste - gang: på briste-eller-bære-punktet. Men entusiasme og trøkk er bare en del av hemmeligheten, for langt det meste bunner i en profesjonalitet og kontroll over detaljene - henvendelse, timing, frasering, fakter, bevegelse og intern øyeblikkskommunikasjon - som bare et langt sceneliv kan gi. Å omsette rutine til støvfri, troverdig spontanitet er en av scenekunstens mesterøvelser, og Dizzie Tunes behersker den som ingen andre norske utøvere i sjangeren. Skjønt sjanger - med sin perfeksjonerte musikalitet, instrumentalt og enda sterkere vokalt, kombinert med mimikk og verbalitet som bærer selv den villeste absurditet rett hjem, er de jo sin egen sjanger. Dizzie Tunes, og da snakker vi om alle fem, er en intens swingende tilstand, uansett om de parodierer musikerkolleger, tryllekunstnere eller såpeskuespilleri, og de er ganske formidable blitt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer