Formidabelt!

Timelang oppvisning av en kommende stjerne.

KONSERT: BERGEN (Dagbladet): Summingen om Hilde Marie Kjersems kommende popalbum (lanseres under Oslo jazzfestival 14. august) har tiltatt siden hennes kanonkonsert under Bylarm i februar, og kommer ikke til å stilne etter den overbevisende timen hun og det både godt sammenskrudde og sjarmerende løse bandet hennes leverte under Nattjazz torsdag kveld.

Satt opp mot Kjersems formidable stemmeprakt og det som Hedvig Mollestad Thomassen (elgitar), Jørgen Munkeby (synth-sax), Sjur Miljeteig (trompet), Christer Knudsen (tangenter, steelgitar), Magne Vestrum (bass) og Peder Kjellsby (trommer) spant, kjælte og knurret rundt den, kom «ikke-lenger-jazz-men-pop»-problematikken fort til å fortone seg som irrelevant.

Kjersem har valgt, i form av egne låter med substans og rom for overraskelser, en form for intelligent, melodibasert popmusikk som røper et hjerte for country, bluegrass og så vel dramatiske som naive sanger, og hun formidler med betydelig autoritet og vilje/evne til å unngå klisjeer og de mest åpenbare løsningene.

Kjersems popmusikk er av den forseggjorte typen. Hun veksler mellom det enkle, nedstrippete uttrykket og fullt band-øs, men uten å være banal i det enkle og selvforelsket i hardkjøret.

Stemmekontrollen røper skoleringen hennes, hun fikser intervaller og klangnyanseringer som vanlige popsangere sjelden er i nærheten av, samtidig som hun klinger naturlig og aldri «akademisk».

Også som låtskriver/utvikler viser hun styrke, og selv om et par-tre lange forløp nok med fordel kunne tålt nedkorting, står hun fram som en kommende artist i stjerneklassen. Besetningen i bandet hennes røper også at hun ikke nøyer seg med A4-ambisjoner, og forhåpentligvis kommer hun til å utfordre seg selv, publikum og de ulike avdelingene av musikkpolitiets sjangerpatruljer i lange tider.