Fornebu lever!

JAR i BÆRUM (Dagbladet): Noen drøye steinkast unna Fornebu, litt lenger opp i bærumslia, har den gamle flyplassen fått nytt liv som filmdekorasjon.

Straks etter at siste take-off fra Fornebu var unnagjort, var folk fra Norsk Film der og skrudde ned skilt, stoler, skranker og bagasjebånd.

I et studio på Jar er dette blitt til en futuristisk avgangshall, en av mange rare dekorasjoner til den kommende filmen «Ballen i øyet».

Alt i studio

Ansvaret for innredningen har produksjonsdesigner Tine Schwab:

- Det blir jo lett dyrt når man bygger flyplasser, men jeg påtar meg gjerne oppdrag for rundt én million, sier hun.

Så godt som hele filmen spilles inn i Schwabs dekorasjoner. I tre studioer på Jar har hun skapt en T-banestasjon, et sykehus, et kunstgalleri, en hage - og altså en flyplass.

- Slik får vi full kontroll over omgivelsene, sier Schwab.

Og det er jo ikke dagligdags i et land som Norge, der værmeldingen er like viktig for en filminnspilling som det å ha film i kamera. Det har Schwab også opplevd, som scenograf på den naturromantiske «Telegrafisten»:

- Da sto jeg og malte dekorasjoner i stiv kuling og lyset fra en lommelykt.
«Ballen i øyet» blir da noe helt annet: en lett absurd komedie om Denise Larsen, spilt av Laila Goody. Hun får en fotball i øyet, havner på sykehus og oppdager at alt er forandret når bandasjen fjernes.

Rare frisyrer

Handlingen, og Schwabs produksjonsdesign, er lagt til en nær framtid, og hvis visjonen er realistisk, kan vi melde følgende til den oppvoksende slekt: Frisøryrket er et sikkert valg for framtida.

- Ja, statistene måtte si seg villige til å la oss gjøre noe med håret deres, sier Bianca Boege, Norsk Films pressemedarbeider.

  • «Ballen i øyet» regisseres av Cathrine Telle, som har samarbeidet med Tine Schwab på teatret, den har manus av Beate Grimsrud, koster 19 millioner kroner og kommer på norske kinoer neste høst.