TETT PÅ: Coldplay er et arenaband. Derfor var det unikt å få oppleve Chris Martin & co. på en langt mindre og mer intim scene. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
TETT PÅ: Coldplay er et arenaband. Derfor var det unikt å få oppleve Chris Martin & co. på en langt mindre og mer intim scene. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

Fornøyelig nærkontakt

Trivselsfaktoren er alltid høy i nærheten av Coldplay. Så er også en konsert med sympatiske Chris Martin & Co. mer fornøyelig enn imponerende.

KONSERT: Det eksklusive og nære møtet med et verdens største band på en - i den målestokken - liten scene, var riktig så hyggelig.

Den opprinnelige forestillingen skulle vært i Folketeatret i begynnelsen av måneden, men ble avlyst pga. sykdom.

Det var et strålende opplagt og velspillende band som møtte et entusiastisk publikum. Det ble 70 minutter med et knippe sanger fra hele karrieren.

På tv i jula Britene har opparbeidet seg et hitkatalog som påkaller allsang og engasjement. Tidlig i konserten kom to av bandets største øyeblikk, «Yellow» og «In My Place». Stemningen var satt, og den var god.

TV2s «Senkveld»-gutta Thomas og Harald introduserte bandet. Konserten ble filmet, og skal vises i jula i hele Norden.

Chris Martin er en likandes kar. Han framstår som jordnær, enkel, uten nykker og kommuniserer uanstrengt og direkte med glimt i øyet.

Episk pop Coldplays siste er et fint stykke håndverk - ikke bandets beste, men godt nok til at det fortjent beholder sin stjernestatus.

Dessuten må de tåle å bli betraktet som et U2-light.

Så virker det ikke som om de forsøker å distansere seg fra mykvarianten av U2. Bandet bygger opp sine låter med episk fortegn: gitarfigurer og lydbilde minner om The Edges klangtablåer.

Sjarmoffensiv Coldplay er et band som synes å beherske mindre scener bedre enn de virkelig store. Derfor var konserten på Sentrum Scene et lite scoop for oss som var der.

Bandet serverte bl.a. «Viva la Vida», «Paradise» og «Violet Hill» - samt ekstralåter som «Fix You» og «Every Teardrop Is A Waterfall».

Sjarmøretappen i Oslo ble det vi kunne håpe på: en sjarmerende frontfigur og et tent band som sørget for et solid og sprudlende publikumsfriere.

GODSTEMNING:  Det var god stemning på Sentrum Scene. Publikum sang med. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
GODSTEMNING: Det var god stemning på Sentrum Scene. Publikum sang med. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer