Anmeldelse: Ole Ivars - «På farten i 55 år»

Fornyelse er et fremmedord

Men Ole Ivars er ganske gode på det de har gjort i 55 år!

OLE IVARS ANNO 2019: Bjørn Elvestad (f.v.), Arne Willy Foss, nykommer Morten Nyhus, Ole Ødegård, William Kristoffersen og nykommer Espen Hagen Olsen. «På farten i 55 år» slippes på cd og vinyl i dag, og kan først streames til høsten. Foto: Helge Jørgensen
OLE IVARS ANNO 2019: Bjørn Elvestad (f.v.), Arne Willy Foss, nykommer Morten Nyhus, Ole Ødegård, William Kristoffersen og nykommer Espen Hagen Olsen. «På farten i 55 år» slippes på cd og vinyl i dag, og kan først streames til høsten. Foto: Helge Jørgensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Ole Ivars er noe av det mest folkelige du kan få i norsk «populærmusikk». Ja, for det het det da Ole Ødegård (tangenter) var med på å starte Ole Ivars i 1964. I dag kommer studioalbum nummer 37, foreløpig bare på cd og vinyl. Ja, vinyl! Det er 30 år siden sist, men «bare» seks år siden forrige cd.

Kommet og gått

I 1965 kom Arne Willy Foss inn med saksofonen sin. En hel «haug» med medlemmer er kommet og gått, men en stamme har vært med i veldig mange år nå.

William Kristoffersen (bass) har skrevet de aller fleste av sangene til «danseorkesteret» etter at han kom med i 1983, mens Bjørn Elvestad (gitar, trekkspill m.m.) «bare» har vært med siden 1996.

Trommeslager Arild Engh, med fartstid fra 1982, døde i 2017. Han ble ersattet av Morten Nyhus, bandets faste produsent. I fjor sa Tore Halvorsen opp vokalistjobben etter 30 år i bandet, og Espen Hagen Olsen kom inn som ny frontfigur på nyåret.

Smertefritt

Vazelina Bilopphøggers ble liksom ikke det samme etter at Viggo Sandvik forlot gruppa i 2006, men hva med «Ole Ivars etter Halvorsen?». Nyervervelsen kan riktignok virke noe overtydelig i fraseringene, men vokalistbyttet har gått tilsynelatende smertefritt. Det skyldes ikke bare at nykommeren synger med samme «trivelige» dialekt som Halvorsen, men han har også erfaring fra danseband (Sogns). Han vet hva som skal til, blant annet mange store smil. Og - kjernen i Ole Ivars de siste 36 åra har tross alt vært Kristoffersens joviale tekster, som har en stil som gjenkjennes umiddelbart. Her står han bak ti av albumets tolv spor - han som for fire år siden uttalte i et intervju at han ikke gadd å skrive flere låter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer