Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fornyet tillit

TRONDHEIM (Dagbladet): De tilhører den nye, norske musikalgenerasjonen som så dagens lys i rockeoperaen «Rent»: Nå skal Haldor Lægreid (29) og Katrine Lunde (29) spille Judas og Maria Magdalena i «Jesus Christ Superstar».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kjempeartig å få være med i en så spennende musikal. Jeg ser på Judas-rollen som en av de største du kan gjøre innenfor denne sjangeren, sier Haldor Lægreid.

- Jeg ringte de nærmeste og ropte høyt i telefonen da jeg fikk rollen. Det er flott å få gjøre Maria, som er en av de virkelig klassiske kvinnerollene, sier Katrine Lunde.

Teatersjef Ola B. Johannessen og Trøndelag Teater fikk mye skryt for å ha trukket fram nye musikaltalenter til suksessforestillingen «Rent».

Modig sjef


«Sjelden finner man et norsk ensemble med så mye trøkk, så mye energi og smittende kick off-adrenalin,» skrev Dagbladets teaterkritiker, Hans Rossiné, og ba oss merke oss navnene.

- Det har vært en fantastisk fin opplevelse å være med på «Rent». Vi er en kjempefin gjeng, som jobber veldig godt sammen, sier Lunde og Lægreid. Om den siste tidas bråk rundt teatersjefen, sier de bare at det er trist med en slik fokusering på det negative.

De synes det er modig gjort av Ola B. Johannessen å satse så sterkt på ferske fjes, og de har ikke merket noen misunnelse fra teatrets faste ensemble.

- Alle på teatret støtter opp om «Rent». De fast ansatte viser en voldsom entusiasme for det vi holder på med, sier Katrine Lunde og Haldor Lægreid.

Hun kommer fra Stord og har sin sang- og musikkutdannelse fra Ungarn, Wien og Østerrike. Han er født i Tromsø og har en 3-årig musikalutdannelse fra Universitetet i Göteborg.

Begge har tidligere medvirket i flere musikaler i utlandet, blant annet i Tyskland, hvor de også møttes første gang for fire år siden.

- Jeg husker Haldor kom litt seint, med selbuvotter på hendene. Da skjønte jeg han var norsk, smiler Katrine Lunde.

Litt redd

De var begge på audition før de ble plukket ut til å være med i Trøndelag Teaters neste storsatsing. Og de har begge prøvd seg i sine kommende hovedroller tidligere, mens de ennå var studenter.

Haldor Lægreid har dessuten spilt presten Annas i en oppsetning av «Jesus Christ Superstar» i Tyskland.

Det er meningen at «Jesus Christ Superstar» skal innlede det nye årtusenet på Trøndelag Teater, med premiere nyttårsaften 1999.

NY UTFORDRING: Haldor Legreid og Katrine Lunde skal spille Judas og Maria Magdalena i JJesus Christ Superstar». Premieren er planlagt til nyttårsaften 1999.