Forplikter å være knutepunkt

Ingen knutepunktmidler har vært brukt på store navn, eller som en konkurransefordel i programmeringen.

DELER: Mange norske festivaler har benytta seg av tiltakene vi har satt i gang, skriver Prangerød. Foto: Benjamin A.Ward
DELER: Mange norske festivaler har benytta seg av tiltakene vi har satt i gang, skriver Prangerød. Foto: Benjamin A.Ward Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Øyafestivalen tok på seg oppdraget som knutepunktfestival i 2008, og har siden jobbet for å iverksette tiltak og utføre tjenester for andre festivaler. Vi ivaretar oppdraget ved å realisere og videreutvikle prosjekter som kommer bransjen til gode. Knutepunktmidlene har sørget for en stabil plattform og langsiktighet for planleggingen av prosjektene, og vi har gjennom flere år bevist at festivalen er knutepunkstatusen verdig.

Det er mange misforståelser tilknytta knutepunktstatusen. En del av disse dreier seg om Øyafestivalens oppdrag.

I det siste har det kommet kritikk fra flere hold, både fra bransje og medier. Fredag 18. juli kritiserte Hovefestivalen knutepunkt over to sider i Dagbladet. Her sammenlignes knutepunktmidlene med den ordinære festivalstøtteordningen til Kulturrådet. I motsetning til normal festivalstøtte, er knutepunktstøtten øremerka på forhånd definerte prosjekter og tiltak.

Disse satsingsområdene velges av Øyafestivalen, men prioritering og rapportering skjer i dialog med Kulturdepartementet. Årlig lager vi en prosjektsøknad, som beskriver hvordan oppdraget skal løses for det kommende året. Vi lager et prosjektregnskap som gjør det synlig hva hver krone går til og at midlene ikke blandes med ordinær driftsøkonomi. Det ligger langt flere forpliktelser i disse midlene enn det normalt gjør ved statlig eller kommunal støtte. Ingen knutepunktmidler har vært brukt på store navn, eller som en konkurransefordel i programmeringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer