Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Fifty Shades Darker»

Forrige film skapte demonstrasjoner utenfor kinolokalet. Nå er oppfølgeren snart klar

Pirrer publikum med nye klipp fra «Fifty Shades»-serien. 

FREKK OPPFØLGER: Forrige uke offentliggjorde Universal Pictures nye, dampende klipp fra «Fifty Shades Darker», som har norgespremiere 10. februar. Video: Universal Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Enten du har bøkene i bokhylla eller elsker å hate E.L. James' dampende univers, er det vanskelig å ikke ha fått med seg at en ny film i serien er på vei.

Der kassasuksessen «Fifty Shades of Grey» (2015) handlet om starten på det sadomasochistiske forholdet mellom Anastasia Steele og Christian Grey, har de i kommende «Fifty Shades Darker» gått fra hverandre.

Ut fra den nye traileren å dømme ser det imidlertid ikke ut til at turtelduene klarer å holde hendene fra hverandre. Se video øverst i saken!

Bøkene som danner grunnlag for filmene har gjort E.L. James til mangemillionær. På grunn av bøkenes enorme suksess var det lenge knyttet stor spenning til hvem som skulle bekle rollene som Steele og Grey da historien skulle overføres til kinolerretet.

Etter mye spekulasjoner falt valget på Dakota Johnson og Jamie Dornan. Sistnevnte har uttalt at han er ferdig med «Fifty Shades»-universet etter film nummer tre, selv om forfatter James allerede har skrevet bok nummer fire i serien.

KLAR FOR TOERN: Oppfølgeren til «Fifty Shades of Grey» har premiere til neste år. Se de første offisielle bildene fra «Fifty Shades Darker» her. Video: Universal Studios Vis mer Vis mer

Da «Fifty Shades of Grey» kom på kino i fjor, valgte 40 mennesker å demonstrere utenfor kinolokalet i Oslo.

- En sånn romantisering som «Fifty Shades of Grey» gir av voldelige og kontrollerende forhold, er vi redde for at vil sette kampen mot vold mot kvinner mange tiår tilbake, sa leder i Kvinnegruppa Ottar, Ane Stø, i forbindelse med demonstrasjonen.

Om det blir liknende markeringer når «Fifty Shades Darker» har norgespremiere like før valentinsdagen til neste år, vites ikke. Men ut fra traileren å dømme har man ikke skrudd ned for det dampende innholdet i film nummer to, i hvert fall.

- IKKE DRØY NOK: Artist Alexandra Joner synes «Fifty Shades of Grey» (2015) ikke var drøy nok, og ble skuffet over Jamie Dornan i rollen som Mr. Grey. Video: Svein Dybdahl / Dagbladet Vis mer Vis mer
TRAILER: Slik så traileren til den første «Fifty Shades»-filmen ut. Vis mer Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!