Forrige gang ble det klagestorm. Nå er Jimmie Åkesson tilbake hos «Skavlan»

- Vi er forberedt på reaksjoner, sier Karianne Solbrække i TV 2.

TILBAKE: Jimmie Åkesson er tilbake som gjest i «Skavlan». Forrige gang førte det til rekordmange klager til Kringkastingsrådet. Foto: TV 2
TILBAKE: Jimmie Åkesson er tilbake som gjest i «Skavlan». Forrige gang førte det til rekordmange klager til Kringkastingsrådet. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I morgen sendes «Skavlan» for første gang på TV 2, etter at Fredrik Skavlan tok med seg programmet og forlot NRK. Blant gjestene er Sverigedemokraternas omstridte leder Jimmie Åkesson.

Han er gjest i programmet, sammen med sin samboer og politikerkollega Louise Erixon. Forrige gang Åkesson var gjest hos Skavlan førte det til sterke reaksjoner både i Norge og Sverige, og en klagestorm til Kringkastingsrådet.

Rådet fikk den gangen inn hele 3600 klager på intervjuet, som den gangen var rekord. I fjor ble rekorden slått, da det kom inn rundt 6000 klager på NRK-programmet «Faten tar valget», før programmet var blitt sendt.

- Forberedt på reaksjoner

Karianne Solbrække, nyhetsredaktør i TV 2, sier til Dagbladet at de er forberedt på reaksjoner også denne gangen.

- Det er relevant med intervju med en omstridt politiker. Vi er forberedt på reaksjoner, men kanskje mest i Sverige, sier Solbrække.

- Åkesson er en svensk politiker, som den svenske offentligheten har et sterkere forhold til enn den norske. I Norge er innvandringsdebatten mer åpen, og mindre betent enn i Sverige. Det er sjelden lett å forutse alle reaksjoner, men at dette intervjuet blir snakket om og debattert i begge land, er jeg helt sikker på, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer